17 / 05 / 2024

Tiny House Alırken 4 Altın Kurala Dikkat! Yako Groups'tan öneriler!

Tiny House Alırken 4 Altın Kurala Dikkat! Yako Groups'tan öneriler!

Türkiye'nin ilk Tiny House üreticisi Yako Groups, satın almadan önce dikkat edilmesi gereken 4 altın kuralı açıkladı. Depreme dayanıklı ve konforlu yaşam için önemli ipuçları! İşte ayrıntılar...



Tiny House Alırken 4 Altın Kurala Dikkat! Yako Groups tan öneriler!

"Doğru Üreticiyi Seçmek Öncelikli"

Yako Groups Yönetim Kurulu Başkanı Galip Ölmez, tiny house satın almadan önce dikkat edilmesi gereken 4 altın kuralı şu şekilde sıraladı:

  1. Standartlara Uygun Üretim: Tiny houselar, Karayolları trafik yönetmeliğine ve belirlenen standartlara uygun olarak üretilmelidir. Bu standartlar, en boyutunun 2,55 metreyi, boy uzunluğunun maksimum 8,5 metreyi, yüksekliğinin yerden 4 metreyi ve ağırlığının 3.500 kilogramı geçmemesi gerektiğini belirtir. Ayrıca tiny houseların O2 belgesi ve ruhsatı olmalıdır. Satın aldıktan sonra, e-devlet üzerinden "Araçlarım" sekmesinden tiny house'un plakasını görüntüleyebilirsiniz.

  2. Konumlandırılacak Arazinin Tipi: Tiny house'un konumlandırılacağı arazinin tipi önemlidir. İmarlı veya imarsız arazi fark etmeksizin tiny house'unuzu konumlandırabilirsiniz, çünkü tiny houselar yapı değil, taşıt statüsündedir. Ancak, arazi sit alanı niteliğinde ise yasalar gereği konumlandırılamaz. Ayrıca, konumlandıracağınız arazinin kadastral bir yola sahip olması önemlidir. Çünkü tiny house, üretildikten sonra bu yol üzerinden araziye yerleştirilecektir.

  3. Üretim Gücü ve Malzemesi: Tiny house satın alırken doğru üreticiyi seçmek önemlidir. Üreticinin kurumsal yapısı, önceki projeleri ve üretim tesisleri mutlaka incelenmelidir. Daha önce ürettiği referansları talep edin, bu referanslarla görüşün ve mümkünse ziyaret edin.

  4. İklim Koşulları: Tiny house'un konumlandırılacağı iklim koşulları da dikkate alınmalıdır. Konumlanacak yerin beş yıllık yağış-nem ve sıcaklık ortalamaları, yapının kullanılacak malzemelerinin seçiminde büyük önem taşır. Tiny houselar, konumlanacak arazinin iklim koşullarına uygun malzemelerle üretilmelidir.

Yako Groups Hakkında!

Yako Groups, turizm, organizasyon, inşaat, otomotiv ve sağlık sektörlerinde faaliyet gösteren bir grup şirketi olarak kurumsal bir çizgide faaliyet göstermektedir. Etik değerlere dayanan yapısı, misyon ve vizyona bağlı uzman personeli ve kaliteyi önemseyen yönetim kadrosu ile yenilikçi, atak, yaratıcı, organize ve disiplinli bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir.


Geri Dön