17 / 05 / 2024

Tiny house sahibi olmak isteyenler dikkat! 3 seneye kadar hapis cezası açıklandı! 

Tiny house sahibi olmak isteyenler dikkat! 3 seneye kadar hapis cezası açıklandı! 

Edirne Valiliği, tarlaları yasa dışı şekilde konaklama, barınma maksatlı yapıları konumlandıracak şekilde çalışmalar gerçekleştirenler hakkında suç duyurusu yaptı. 3 seneye kadar hapis cezası verilebiliyor. 



Halk TV'de yer alan habere göre; Edirne Valiliğinden konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında, son dönemde özellikle sahil bandına yakın tarımsal arazilerde “tiny house” olarak bilinen konaklama, barınma maksatlı yapıları konumlandıracak şekilde çalışmalar yürütüldüğü, sosyal medya üzerinden kooperatif hisse satışı gibi yasa dışı usullerinin denendiğinin belirlendiği ifade edildi. 

Keşan ilçesine bağlı Danişment ve Gökçetepe köylerinde bazı tarla vasıflı taşınmazlarda Toprak Koruma, Arazi Kullanımı ve İmar kanunları ile Edirne çerçevesine alan üst ölçekli mekansal plana aykırılık oluşturulduğu tespit edildiği aktarıldı. 

Tiny house sahibi olmak isteyenler dikkat! 3 seneye kadar hapis cezası açıklandı! 

3 SENEYE KADAR HAPİS 

Üstünde yapı olan parsellerde mühürleme yapıldığının belirlendiğine dikkat çekilen açıklamada, yasaya aykırı davrananlar hakkında kanunun “Tarım arazilerini, tescili mümkün olmayan fiili hisseler oluşturarak arazinin hisselere tekabül ettiği kabul edilen kısımlarının zilyetliğini, bir özel hukuk tüzel kişisinin faaliyeti kapsamında bu tüzel kişiyle üyelik veya ortaklık ilişkisi kurarak devretmek veya bu işlere aracılık etmek suretiyle arazinin bütünlüğünün bozulmasına ve amacı dışında kullanılmasına sebebiyet verenlere bir yıldan üç yıla kadar hapis ve yüz günden bin güne kadar adli para cezası verilir” hükmü kapsamında, Keşan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yapıldığının altı çizildi. 

Tarım alanlarının korunması ve imar kirliliğinin engellenmesi için benzeri uygulamalar ile ilgili denetimlerin sıkı şekilde yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, yasa dışı girişimler karşısında mağduriyet yaşanmaması için vatandaşların yetkili kurumlardan bilgi alması ve dikkatli olmasının gerekli olduğuna vurgu yapıldı. 

Olası İstanbul depreminde kritik tsunami analizi! Dalga boyu 4 metreye ulaşacak! Riskli yerler bir bir açıklandı! 

Borsada kayıplar yüzde 16,18’i bulsa da 7100 beklentisi korundu!

Depremden sonra o ilde kira fiyatları tavan yaptı! Kiralık konut bulmak artık mucize! 

Doğalgaz hangi ay bedava olacak? Bu ay doğalgaz faturası gelecek mi?

 


Geri Dön