28 / 04 / 2024

Borsada kayıplar yüzde 16,18’i bulsa da 7100 beklentisi korundu!

Borsada kayıplar yüzde 16,18’i bulsa da 7100 beklentisi korundu!

Borsa İstanbul’da bu senenin başından bu yana kayıp yüzde 16,18’i buldu. Uzman kurumların hazırlamış oldukları raporlarda seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla fiyatlamalar üzerindeki baskının azalacağı belirtiliyor.



Geçen sene enflasyona karşı korunmak isteyenlerin sığınağı olan borsa, 2023 yılına dalgalı bir seyirde başladı. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler sonrası düzenlemeler gelse de dalgalı seyir sürüyor. Diğer tarafından borsada yatırımcı rekoruna rağmen işlem hacminin düştüğü de kaydediliyor. Paylaşılan detaylara göre, söz konusu işlem hacminin çoğu halka arz hisselerinden kaynaklanıyor.

Borsada kayıplar yüzde 16,18’i bulsa da 7100 beklentisi korundu!

Aktarılan detaylara göre, borsa geçtiğimiz haftayı da yüzde 8’e yakın kayıpla kapadı. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, seçim fiyatlamasının başladığını dile getiriyor. Söz konusu bu fiyatlamayla beraber kur korumalı mevduat gibi risksiz kazançlar da borsada düşüşe sebep oluyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön