15 / 05 / 2024

Borsada kayıplar yüzde 16,18’i bulsa da 7100 beklentisi korundu!

Borsada kayıplar yüzde 16,18’i bulsa da 7100 beklentisi korundu!

Borsa İstanbul’da bu senenin başından bu yana kayıp yüzde 16,18’i buldu. Uzman kurumların hazırlamış oldukları raporlarda seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla fiyatlamalar üzerindeki baskının azalacağı belirtiliyor.



Ekonomi gazetesinden Şebnem Turhan’a konuşan uzmanlar da seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla beraber fiyatlamalar üzerindeki baskının azalacağına işaret ediyor.

Borsada kayıplar yüzde 16,18’i bulsa da 7100 beklentisi korundu!

Şebnem Turhan’ın aktardığı Deniz Yatırım’ın raporundan bir bölümde “Dünyanın her noktasında seçim süreçleri yönetmesi ve öngörmesi zor periyotlardır. Fiyatlamalar üstünde yaratmış olduğu stres de çoğu zaman yatırımcıları mevcut pozisyonlarını gözden geçirme ve/veya kapatma noktasına sevk edebilir. Fakat, devamındaki aşama ilk etaptaki geçiş sürecinden sonra kademeli denge arayışı ve stresin düşüşü şeklinde olur. Zira seçim riski masadan kalkmıştır ve oyun bir şekilde sürmek zorundadır. Bu sebeple fiyatlamalar üzerinde baskının her koşulda bugüne kıyasla daha azalmış olmasını da bekleyebiliriz. Bekliyoruz da. Diğer taraftan son dönem içinde daha yüksek sesle tartışma konusu olan faiz ve kur cephelerindeki düzeltme beklentilerinin yatırımcıları huzursuzlandırdığını da görüyoruz. Türk hisse senetlerine yönelik orta-uzun vadeli ana düşünce yapımızda henüz değişiklik yok. 2023 yılı başlangıcında paylaştığımız 12 ay vadeli BIST 100 endeksi beklentimizi 7100 puan seviyesinde koruyoruz. Muhafazakar değerleme düşüncemiz kapsamında yüzde 18 düzeyindeki risksiz faiz oranımızı da aynı biçimde sürdürüyoruz.”  ifadelerine yer verildi.

Borsada spor kulüpleri arasında hisseleri en fazla kazandıran takım hangisi?

İslam Memiş ‘Artık dananın kuyruğu kopacak’ dedi ve ekledi: ‘Tahminlerim tutmazsa yeni rekorlara hazır olun!’

1 gram altın 1.444 TL oldu! Aradaki makas 200 TL'ye dayandı! Gerçek fiyat ortaya çıktı! Altını olan koşun, hemen bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön