04 / 05 / 2024

Borsada spor kulüpleri arasında hisseleri en fazla kazandıran takım hangisi?

Borsada spor kulüpleri arasında hisseleri en fazla kazandıran takım hangisi?

Borsa İstanbul’da işlem gören futbol kulüpleri ligde kıyasıya bir mücadele verirken elde ettikleri başarılar ve kulüplerine sağladıkları maddi katkılarla borsadaki değerlerini de belirlemiş oluyorlar. Peki borsanın şampiyonu kim? Detaylar haberde.



Borsa Spor endeksi, geçen ay yüzde 3,7 oranında artış kaydetti. Dunya.com’daki habere göre Beşiktaş ile Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'nin hisseleri artış gösterirken Fenerbahçe Futbol Aş ile Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği’nin hisse değeri ise düşüş trendindeydi.

Borsa verilerine göre spor şirketlerinin mali durumları pek iç açıcı değil. Futbolun 4 büyük kulübünün toplam borcu 22 milyar doların üzerine çıktı. Mali yapılardaki bu olumsuzluğa rağmen Beşiktaş Kulübü elde ettiği başarılar ile taraftarlarının sevindirirken, borsadaki yatırımcısının da yüzünü güldürdü. Beşiktaş, 2023’ün ilk üç ayında yatırımcısına en fazla kazandıran kulüp oldu. Siyah-Beyazlı kulüp hisseleri mart ayında yüzde 41,3 oranında artış gösterdi.

 

Analistlere göre Şenol Güneş'in teknik direktörlüğe getirilmesi ile birlikte Beşiktaş'ın ligde başarılı bir ivme kazanarak, Galatasaray ve Fenerbahçe ile birlikte zirve mücadelesine girmesi hisse artışlarında olumlu bir etki yarattı.

Şampiyonluk yarışında iddiasını sürdüren Galatasaray Kulübü de ezeli rakibi gibi borsada başarılı bir performans gösteriyor. Sarı-Kırmızılı kulübün hisseleri de geçen ay yüzde 3,9 oranında yükseldi.

Beşiktaş ve Galatasaray Kulüpleri başarılı bir borsa performansı sergilerken Fenerbahçe ve Trabzonspor cephesinde ise işler iyi gitmiyor. Geçen ay Trabzonspor yatırımcısına yüzde 6,3, Fenerbahçe ise yüzde 10,6 oranında kaybettirdi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön