28 / 04 / 2024

Borsa İstanbul’da en fazla kazandıran spor şirketi Galatasaray oldu!

Borsa İstanbul’da en fazla kazandıran spor şirketi Galatasaray oldu!

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri arasında geçen ayın en fazla kazandıran şirketi Galatasaray oldu. Galatasaray, yatırımcılarına ağustos ayında yüzde 30,14 oranında getiri sağlayarak en fazla kazandıran spor şirketi oldu.



Borsa İstanbul’da spor endeksi geçtiğimiz ay yüzde 23,94 oranında prim yaparken, spor şirketleri arasında en fazla kazandıran Galatasaray oldu. Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar şirketi yüzde 30,14 oranındaki kazançla yatırımcısına en fazla getiri sağlayan spor şirketleri arasında başı çekti. Geçen ay Galatasaray'ın hisse fiyatı ise 9,58 lira ile tavan oldu.

Sarı kırmızılı ekip araç kiralama şirketi SIXT ile yeni forma göğüs sponsorluğu sözleşmesi imzalarken, kulüp sponsorluk anlaşması gereği ilk sezon için KDV hariç 195 milyon lira kazanacak. Her yıl enflasyona göre artışın yapılacağı anlaşmada ayrıca, sportif başarıya dayalı prim ödemelerinin de yapılacağı belirtildi. AA muhabirinin derlediği haberde Avrupa kupalarında da başarılı bir performans sergileyen Galatasaray’ın, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına kalma başarısını da gösterdiğine vurgu yapıldı.

BEŞİKTAŞ VE FENER HİSSELERİ TAVAN

Öte yandan yine halka açık spor şirketlerinden Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin hisseleri de geçen ay tavan oldu. Fenerbahçe geçen ay yatırımcısına yüzde 29,66 oranında getiri sağlarken, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ ise yüzde 24,14 oranında prim ile dikkat çekti. Bu yükselişler ile birlikte Fenerbahçe'nin hisse fiyatı 102,70 lira, Beşiktaş'ın hisse fiyatı ise 38,50 lira ile tavan oldu.

Yeni sezon için ilk transferini 12 Haziran’da duyuran Fenerbahçe, yeni teknik direktörü ve gerçekleştirdiği etkili transferle sezona başlangıç yaptı. Süper Lig'de geçen sezonu ikinci sırada kapatan sarı-lacivertliler, şu anda ligin zirvesinde yer alırken, İskoçya ekibi Rangers ile sözleşmesi biten 26 yaşındaki İngiliz kanat oyuncusu Ryan Kent, Fenerbahçe ile 4 yıllığına imza attı.

Yine Bosna-Hersekli yıldız Edin Dzeko ise Fenerbahçe'nin dikkat çeken ikinci transferi olurken, sarı lacivertli takım 37 yaşındaki milli oyuncuyla yıllık 4 milyon 200 bin euro karşılığında iki yıllığına anlaşma imzaladı. Sarı lacivertliler ayrıca, milli futbolcu Cengiz Ünder ile 4 yıllık anlaşma imzalandığını açıklamıştı.

Öte yandan Beşiktaş da hem futbol liginin hem borsa liginin başarılı takımlarından biri. Beşiktaş'ın hisse fiyatı, ağustosta yüzde 506,06 artış göstererek 6 katını aştı. Galatasaray'ın hisseleri yüzde 109,28 yükselirken, Fenerbahçe'nin hisseleri yüzde 34,64 oranında artış gösterdi. Trabzonspor'un hisseleri ise yüzde 12,73 arttı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön