28 / 04 / 2024

Tiny House'lara rağbet arttı! İnşaat maliyeti de fatura da yok! Fiyatları 200 bin TL'den başlıyor!

Tiny House'lara rağbet arttı! İnşaat maliyeti de fatura da yok! Fiyatları 200 bin TL'den başlıyor!

Dünya genelinde “Tiny House” ve “Tiny Home” ismiyle bilinen Tiny House'lara rağbet arttı. Tiny House'larda inşaat maliyeti de fatura da yok. Peki Tiny House fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...



Tiny House'lara olan ilgi gün geçtikçe katlanıyor. “Yurt iç ve dışından talepler her geçen gün artıyor, siparişlere yetişmeye çalışıyoruz” açıklamalarında bulunan yerli üreticiler Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri başta olacak şekilde pek çok ülkeye de ihracat gerçekleştiriyor.

İnşaat maliyetleri arttı, evler pahalı, yaşam alanları küçülüyor

Tiny House lara rağbet arttı! İnşaat maliyeti de fatura da yok! Fiyatları 200 bin TL den başlıyor!

Çeşitli mobil ev ve karavan modellerinin sergileneceği Tiny Home Show Modüler Mobil Prefabrik Ev ve Yapıları Fuarı, 19-23 Ekim 2022 tarihleri arasında 10.00-19.00 saatleri arasında 5 gün boyunca İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyaret edilebilecek. Fuar organizatörü Birleşik Fuar Yapım Anonim Şirketi (BİFAŞ) Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Çetin, konuyla ilgili açıklamasında “İnşaat maliyetleri yükseldi, konut pahalı, yaşam alanları gün geçtikçe küçülürken insanlık buna adapte oluyor. Gelecekte ekolojik ve ekonomik mobil yaşam çok fazla yaygınlaşacak inancındayız.” ifadelerini kullandı.

Çetin, sektörün gelişimi açısından fuarın önemine de dikkat çekti ve "Modüler, mobil ev sektörünün en prestijli firmalarını ve üreticilerini bir araya getiriyoruz. Yurtiçi ve yurtdışından yatırımcılara, proje sahiplerine, işletmelere, mimarlara, müteahhitlere en son teknoloji ve tasarım küçük ev çözümleri sunulan Tiny Home Show fuarı, eş zamanlı olarak organize edilecek etkinlik, seminer ve eğitimlerle sektörün buluşma noktası olacak" açıklamasında bulundu. Dünya genelinde yaklaşık 144 milyar doları aşan mobil ev ve karavan pazarında artık 60’dan fazla ülkeye ihracat yapan yerli firmaların olduğunu belirten Çetin, pazarda ağırlığımızın gün geçtikçe arttığını belirtti.

Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika olmak üzere Avrasya bölgesinden de önemli alıcılar ve yatırımcıların ağırlanacağı fuarda çelik, ahşap, konteyner, prefabrik, bungalov, mobil evler ve çadırlara ek olarak karavan çeşitleri ve kamp ürünleri de yer alacak. 10 metrekareden başlayıp 40 metrekareye kadar farklı büyüklüklerde Tiny Home modellerinin fiyatları kullanılan malzeme ve büyüklüğe göre 200 bin liradan, karavanlar ise 60 bin liradan başlayarak özelliklerine göre milyonlara kadar yükselebiliyor.

Tiny house nedir? Ne tür avantajları var?

Tiny House lara rağbet arttı! İnşaat maliyeti de fatura da yok! Fiyatları 200 bin TL den başlıyor!

Tiny House ya da Tiny Home, Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre 2.55 metre sabit genişliğe, maksimum 10 metre uzunluğa, römork dahil 4mt yüksekliğe, 3 bin 500 kilogram ağırlığa sahip plakalı ve ruhsatlı karavan şeklinde belirtiliyor. Bu evlerin en dikkat çeken özelliklerinden birisi elektrik, su, doğalgaz gibi fatura maliyetlerinin bulunmaması. ‘Tiny House’ güneş enerjisi panelleriyle kendi enerjisini de üretme özelliğine sahip.

Su deposu veya su kuyusu açılarak karşılanan su, arıtma cihazıyla steril hale getirilebilirken fosseptik sorunu ise toprakta açılan derin kuyu aracılığıyla veya ekolojik, kompost tuvaletlerle çözülebiliyor. Karayolları Trafik Yönetmeliği’ne göre vasıta şeklinde tanımlanması sebebiyle emlak vergisi, motoru olmadığı için ise Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) bulunmuyor Depreme en dayanıklı yapılar arasında yer alıyor. Arsa maliyeti, demir, çimento, işçilik gibi inşaat maliyetleri olmadan saatler içerisinde kurulumu da yapılabiliyor.  

Kısacası ekonomik, doğayla dost ve güvenli bir yaşam sunan küçük evler gelecekte daha da çok yaygınlaşacak gibi duruyor.

Türkiye'deki gıda fiyat artışı dünyayı solladı! Gıda fiyatları yüzde 92 arttı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğalgaz merkezi açıklaması: Talimatı verdik! 

Asgari ücret zammında 8 bin 9 bin 10 bin TL konuşuluyordu! Bomba sözler geldi, işçiler bayram edecek


Geri Dön