03 / 05 / 2024

Türkiye'deki gıda fiyat artışı dünyayı solladı! Gıda fiyatları yüzde 92 arttı! 

Türkiye'deki gıda fiyat artışı dünyayı solladı! Gıda fiyatları yüzde 92 arttı! 

Dünyada 6 aydır gerileyen gıda fiyatları, Türkiye'de iki senedir yükselişte. Ülkelere fark atan gıda enflasyonunun artış eğiliminin yeni ekonomik modelle gerçekleşmesi de dikkatleri çekti. İşte gıda enflasyonu ile ilgili merak edilenler...



Küresel gıda fiyatları 6 aydan bu yana gerilerken, Türkiye'de ise 2022 Eylül'den beri 2 senedir yükseliş gösteriyor. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) ve Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı gıda fiyat endeksleri arasındaki fark, Türkiye'nin “yeni ekonomik modele” geçtiği 2022 Kasım'dan itibaren gittikçe açılan bir makas oldu. 

Türkiye deki gıda fiyat artışı dünyayı solladı! Gıda fiyatları yüzde 92 arttı!  

Ağustos'ta yüzde 90.3 olan gıda enflasyonu Eylül ayında yüzde 92'yi aştı. 

İşte gıda enflasyonu ile ilgili merak edilenler...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön