18 / 05 / 2024

Tırsanda fabrika sayısını 4e çıkaracak!

Tırsanda fabrika sayısını 4e çıkaracak!

Treyler üreticisi Tırsanın Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, lojistik şirketleri TLSdeki hisselerini yeğeni Altuğ Hacıalioğluna devretti. Tırsanda 110 milyon TLlik yatırımla 2014de Avrupada ilk üçe girmeyi planladığını belirtti...



 TLSnin 2000 yılında kurulduğunu hatırlatan Nuhoğlu, Altuğ ile yarı yarıya ortaktık. O tarihte aklımda bu vardı. Altuğa 10 yılın var. O zaman geldiğinde ya kendi kanatlarınLa uçarsın ya da ben yokum dedim. Altuğ, 10 yılda inanılmaz şekilde uçtu. Ortaktık ama ben sadece gölge olsun diye arkada duruyordum dedi.

İş hayatıyla ilgili tüm bildiklerini Çetin Nuhoğluna borçlu olduğunu belirten TLS Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ Hacıalioğlu, şunları söyledi: Çocukluğumdan beri Çetin Beyin yanında büyüdüm. En büyük iddiam Çetin Beye kendimi ispatlamaktı. Ne öğrendiysem ondan öğrendim. Gölgenin arkamdan kaybolması tabiki korkutuyor.

110 milyon TL yatırım
Tırsanda 110 milyon TLlik yatırımla 2014de Avrupada ilk üçe girmeyi planladığını belirten Çetin Nuhoğlu, şunları anlattı: Yurt dışında Almanya fabrikamıza ilave olarak Rusyadaki üç fabrikamızla yurtdışında fabrika sayımızı 4e çıkaracağız. Yurt içinde ise Sakarya fabrikamızda 30 milyon TLlik ek yatırımla üretim kapasitesini yüzde 100 artırırak 15 bin 800 adete çıkarıyoruz. Üretimde Avrupada 6ncı sıradayız. Bu yatırımlarla 2014de Avrupada ilk üçe gireceğiz.

Tırsanın yüzde yüz Türk sermayeli bir şirket olduğunu hatırlatan Nuhoğlu, şöyle konuştu: Yatırımlarla toplam 600 kişiye istihdam sağlanacak. Rusyada 2011de Tulayı faaliyete geçireceğiz. 2012de Ufayı, 2013de ise St. Petersburgu faaliyete başlatacağız. 3.5 milyon Euroluk arazi yatırımlarını tamamladık. Rusya, Avrupada ilk üçe girme hedefimize büyük bir katkı sağlayacak. O bölgede genellikle demir yoluna önem verilmiş. Ancak anlaşıldıki taşımalar karayolu ile daha avantajlı.

Ortaklık yok halka açılacağız

TIRSANın bir aile şirketi olarak kurulduğunu ancak şu anda tamamen kurumsal bir yapıda faaliyet gösterdiğini belirten Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Büyümek önemli ancak sürdürülebilir olması gerekiyor. Tırsan tüm Avrupada bilinen bir şirket. Büyüme stratejimiz doğrultusunda kesinlikle ortaklık düşünmüyoruz dedi.

Ar-Geye 6 milyon Euro ayıracak

TIRSAN Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Türkiyeden sonra Almanyada da Ar-Ge merkezi kuracağız. Tuzlada 2nci Ar-Ge merkezini 9 milyon Euro yatırımla açacağız. 60 kişiye yeni Ar-Ge merkezlerinde istihdam sağlayacağız. 2010 yılında Ar-Ge çalışmaları için 2 milyon Euro harcadık. 2012 yılı sonuna kadar cirodan Ar-Geye ayırdığımız payı yüzde 2.5e çıkarmayı planlıyoruz. 2011 yılında Ar-Geye 3 milyon Euro bütçe ayırırken, 2012de bu rakamı 6 milyon Euroya çıkaracağız dedi.

Hürriyet/Mert TEMİZKAN


Geri Dön