28 / 04 / 2024

TL ile sözleşme dönemi başladı!

TL ile sözleşme dönemi başladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı bugün Resmi Gazete'de yayınladı. Karar ile birlikte sözleşmelerde TL dönemi başladı. 



Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı yayınlandı. Dövizle kiralamalarla ilgili tartışmaları sona erdirecek Cumhurbaşkanlığı Kararı ile ilgili hazırlanan uygulama tebliği taslağının ayrıntıları da bu karar ile kesinleşti. 

Taslağa göre 2018’den önce yapılan kira sözleşmelerinde 2 Ocak 2018 tarihindeki kurlar esas alınarak kabul edilecek. 2 Ocak 2018’den sonraki kontratlarda ise sözleşme tarihindeki kur üzerinden hesap yapılacak. 

Karara göre; Türkiye’de yerleşik kişilerin kendi aralarında yapacakları sözleşmeler dışında kalan menkul satış ve kiralama sözleşmelerinde, bilişim teknolojileri kapsamında yurt dışında üretilen yazılımlara ilişkin satış sözleşmelerinde, donanım ve yazılımlara ilişkin lisans ve hizmet sözleşmelerinde, gemilere ilişkin finansal kiralama (leasing) sözleşmelerinde sözleşme bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülükleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılabilecek.


TL'ye dönüş kuru belli oldu!

8 soruda gayrimenkulde TL dönemi!

Dövizli sözleşme yasağı başladı!
 


Geri Dön