02 / 05 / 2024

TMMOB Emek Sineması'nın yıkımına dava açacak!

TMMOB Emek Sineması'nın yıkımına dava açacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Emek Sineması ve içinde bulunduğu tarihi yapı kompleksini etkileyen proje için Beyoğlu Belediyesi ve Kamer İnşaat'a suç duyurusunda bulundu...



Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Emek Sineması ve içinde bulunduğu tarihi yapı kompleksini etkileyen proje için Beyoğlu Belediyesi ve Kamer İnşaat'a suç duyurusunda bulundu. TMMOB'a bağlı Mimarlar Odası İstanbul Şubesi'nde dün yapılan basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulan davanın gerekçelerini açıklayan avukat Can Atalay, "Bu inşaat İstanbul'un merkezi bir yerinde İstanbul'un kültür varlıklarına zarar verir bir biçimde ve çevrede yaşayan pek çok insanın hayatını tehlikeye atacak biçimde sürdürülmektedir. Bu inşaatın durdurulmaması kabul edilemez." dedi. 


Emek Sineması, geçen yılın mayıs ayında Kamer İnşaat'ın yürüttüğü proje kapsamında yıkılmıştı. Avukat Atalay, gelinen noktayı şöyle özetledi: "Şu an Emek inşaatı itiraz edilen projeye bile aykırı sürdürülüyor. Çevredeki binalara özellikle Cercle D'orient, İsketinc Apartmanı ve Melek Apartmanı'na zarar veriyor. 13 Şubat 2014 tarihli Yenileme Kurul Kararı'yla bu durum saptanmış ve birden çok başlık altında suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir." TMMOB'a bağlı Mimarlar Odası (MO) İstanbul Şubesi'nde yapılan basın açıklamasına Mimarlar Odası Başkanı Sami Yılmaztürk, Şube Sekreteri Ali Hacıalioglu ve Yüksek Mimar Mücella Yapıcı katıldı. 



EDA NUR ÜÇER/ Zaman Gazetesi 


Geri Dön