06 / 05 / 2024

TMMOB torbaya veto istiyor!

TMMOB torbaya veto istiyor!

Torba yasasayla haklarına el konulduğunu ve devre dışı bırakılarak, denetimden uzak tutulduğunu ifade eden TMMOB İzmir Şubesi üyeleri alkışlar, ıslıklar ve sloganlar eşliğinde tepkilerini dile getirdi...



TMMOB yetkilerinin torba yasayla kısıtlanmasını protesto ederek yürüyüş düzenledi. Protestoya destek, eylem yapanların arasına katılan  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'dan geldi. Kocaoğlu'nun yanısıra DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'da eyleme destek verenlerin arasındaydı. 


Bu daha başlangıç İzmir'de TMMOB'a bağlı mimar ve mühendisler hükümetin 3194 sayılı imar Kanunu'nda yaptığı değişikliği protesto amacıyla Alsancak semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir araya gelerek yürüdüler. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasayı veto etmesini isteyen TMMOB üyeleri, "Mühendisler, mimarlar susmadı, susmayacaklar", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganlarıyla Alsancak sokaklarında yürüdü. 

Grup adına basın açıklaması yapan Ferdan Çiftçi, bu değişiklikle TMMOB'ye bağlı meslek odalarının işlevsiz, etkisiz birer tabela örgütü haline getirilmeye çalıştığım vurgulayarak," Bu yasa, bilimsel, teknik ve mesleki denetimleri, kentsel dönüşüm ve kentsel rant projelerinin önünde engel olarak görüp, kuralsız, denetimsiz yapılaşmanın önünü açmaktadır. Bu yasa AK Parti'nin Taksim Gezi Parkı eylemleriyle meşruiyetini yitirmiş olduğu iktidarının intikamını TMMOB'dan alma girişimidir. Buradan sayın Cumhurbaşkanına sesleniyoruz: O torba'da talan var, hukuksuzluk var, veto et" şeklinde konuştu. 


Yenigün/Eda Ebru NANECİ 


Geri Dön