27 / 05 / 2024

TMMOB torba

TMMOB torba

Torba yasasayla haklarına el konulduğunu ve devre dışı bırakılarak, denetimden uzak tutulduğunu ifade eden TMMOB İzmir Şubesi üyeleri alkışlar, ıslıklar ve sloganlar eşliğinde tepkilerini dile getirdi...

İzmir TMMOB'nin inşaatlarda denetim yetkisi kalmadı!

Torba yasa ile TMMOB'nin denetim yetkisinin kalmadığını belirten Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Erhan İçöz, belediyelere protokol çağrısı yaptı.

TMMOB: Torba yasa plansız programsız projelere zemin hazırlayacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, son 1 yılda belediye meclislerinden ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan geçen planların sayısının 20 binin üzerinde olduğunu açıkladı.

TMMOB'tan imar rantı vergisine tepki!

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, Torba Yasa tasarısında yer alan “İmar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı” protesto etti.

TMMOB eylem yapacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) yarın (15 Ocak 2015) 12:30’da Sabri Yalım Parkı’nda meclisten geçecek olan torba yasasını protesto etmek için basın açıklaması yapacak.

TMMOB Torba Yasa'ya tepki gösterdi!

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) yasasındaki değişiklikleri de içeren Torba Yasa Taslağı tepkileri de beraberinde getirdi...

TMMOB üyeleri Torba Yasa için eylem yaptı!

Ankara’da Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri, TMMOB Yasası'nda da değişiklikler içeren yeni bir torba yasa tasarısı hazırlığı yapıldığı gerekçesiyle meşaleli eylem yaptı.

Elektrik borcu Torba Yasa ile nasıl taksitlendirilir?

6552 sayılı Torba Yasa esasları gereğince yapılandırılabilen vergi ve alacaklar arasında elektrik borcu da bulunuyor. Peki, elektrik borcu Torba Yasa ile nasıl taksitlendirilir? İşte elektrik borcu af şartları..

Torba yasada elektrik affı var mı?

6552 sayılı Torba yasa kapsamında birçok vergi ve alacaklara yapılandırma getirildi. Peki Torba yasada elektrik affı var mı? Elektrik borcu Torba Yasa ile yapılandırılabilir mi?

Çevre temizlik vergisi torba yasası!

Torba Yasası olan 6552 sayılı kanunda yer alan yapılandırma hakkı tanınan vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Çevre temizlik vergisi torba yasası ile nasıl yapılandırılır?

TMMOB şehir plancıları, iç mimarlar ve disiplin yönetmeliklerinde değişiklik!

TMMOB Disiplin Yönetmeliği, İçmimarlar Odası Ana Yönetmeliği, Şehir Plancıları Odası Ana Yönetmeliği ve Şehir Plancıları Odası Serbest Şehircilik Hizmetleri, Büro Tescil, Mesleki Denetim ve En Az Ücret Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

TMMOB Şehir Plancıları Odası Saraçoğlu'ndaki dönüşüme karşı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, Ankara kent merkezinde yer alan Saraçoğlu (Namık Kemal) Mahallesi'nde yapılacak olan kentsel dönüşüm projesine bir basın açıklamasıyla karşı çıktı.

Kadıköy Belediyesi, Torba Yasa yapılandırması için Cumartesi Pazar çalışacak!

Kadıköy Belediyesi, Torba Yasa olarak bilinen 6552 Yasa kapsamında emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi borçlarını yeniden yapılandırmak isteyen vatandaşlar için Kasım ayında Cumartesi ve Pazar günleri de açık olacak...

Torba yasa 2014 emlak vergisi affı!

6552 sayılı Torba Yasası, Eylül 2014'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yasa, bazı alacak ve vergilerde yapılandırma yapılmasını amaçlıyor. İşte Torba yasa 2014 emlak vergisi affı..

TMMOB torba Haberi

TMMOB torba

TMMOB yetkilerinin torba yasayla kısıtlanmasını protesto ederek yürüyüş düzenledi. Protestoya destek, eylem yapanların arasına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'dan geldi. Kocaoğlu'nun yanısıra DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'da eyleme destek verenlerin arasındaydı. 


Bu daha başlangıç İzmir'de TMMOB'a bağlı mimar ve mühendisler hükümetin 3194 sayılı imar Kanunu'nda yaptığı değişikliği protesto amacıyla Alsancak semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir araya gelerek yürüdüler. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasayı veto etmesini isteyen TMMOB üyeleri, "Mühendisler, mimarlar susmadı, susmayacaklar", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganlarıyla Alsancak sokaklarında yürüdü. 

Grup adına basın açıklaması yapan Ferdan Çiftçi, bu değişiklikle TMMOB'ye bağlı meslek odalarının işlevsiz, etkisiz birer tabela örgütü haline getirilmeye çalıştığım vurgulayarak," Bu yasa, bilimsel, teknik ve mesleki denetimleri, kentsel dönüşüm ve kentsel rant projelerinin önünde engel olarak...