19 / 05 / 2024

TMMOB protesto

TMMOB protesto

Torba yasasayla haklarına el konulduğunu ve devre dışı bırakılarak, denetimden uzak tutulduğunu ifade eden TMMOB İzmir Şubesi üyeleri alkışlar, ıslıklar ve sloganlar eşliğinde tepkilerini dile getirdi...

TMMOB'tan imar rantı vergisine tepki!

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, Torba Yasa tasarısında yer alan “İmar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı” protesto etti.

TMMOB eylem yapacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) yarın (15 Ocak 2015) 12:30’da Sabri Yalım Parkı’nda meclisten geçecek olan torba yasasını protesto etmek için basın açıklaması yapacak.

TMMOB Orman Mühendisleri Odası, serbest meslek mensupluğu sınavı yapacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Orman Mühendisleri Odası'nın serbest meslek mensupluğu sınav duyurusu bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte TMMOB Orman Mühendisleri Odası'nın sınav duyurusu...

TMMOB şehir plancıları, iç mimarlar ve disiplin yönetmeliklerinde değişiklik!

TMMOB Disiplin Yönetmeliği, İçmimarlar Odası Ana Yönetmeliği, Şehir Plancıları Odası Ana Yönetmeliği ve Şehir Plancıları Odası Serbest Şehircilik Hizmetleri, Büro Tescil, Mesleki Denetim ve En Az Ücret Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

TMMOB Şehir Plancıları Odası Saraçoğlu'ndaki dönüşüme karşı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, Ankara kent merkezinde yer alan Saraçoğlu (Namık Kemal) Mahallesi'nde yapılacak olan kentsel dönüşüm projesine bir basın açıklamasıyla karşı çıktı.

TMMOB'den Validebağ açıklaması!

TMMOB Validebağ Korusu olarak bilinen, 1. Derece Doğal Sit Alanı`nın komşuluğunda bulunan ve plan değişikliği ile park alanından dini tesise dönüştürülen alan için açıklama yaptı.

TMMOB 3. havalimanı planlarına dava açtı!

TMMOB 3. havalimanı planlarına dava açtı. TMMOB'ne bağlı odalar, 3. havalimanı projesine ilişkin çevre düzeni ve imar planlarının iptali ile yürütmenin durdurulması istemiyle idare mahkemesine başvurdu.

TMMOB'den 3. havalimanı planlarına dava!

TMMOB 3. havalimanı planlarına dava açtı. TMMOB'ne bağlı odalar, 3. havalimanı projesine ilişkin çevre düzeni ve imar planlarının iptali ile yürütmenin durdurulması istemiyle idare mahkemesine başvurdu.

Kınık'ta işçiler inşaat ve madende ölümleri protesto etti!

Türkiye Devrimci Maden Arama ve İşletme İşçileri Sendikası (Dev Maden- Sen) üyeleri Manisa Soma'daki maden ile İstanbul'daki asansör faicasında ölenleri anıp, iş kazalarını yürüyüşle protesto etti.

TMMOB'dan İş Güvenliği tepkisi!

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hasan Emir Kavi, kent yağması ve rant politikalarının, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği gerekleri ile insan yaşamının hiçe sayıldığını belirtti...

Halkalı'da protesto yapan inşaat işçileri isteklerini işverene kabul ettirdi!

İstanbul Avrupa Yakası Halkalı’da 3 bin 500 işçinin çalıştığı şantiyede dün protesto gösterisi yapan işçiler iş güvenliği ve çalışma şartları konusundaki isteklerini işverene kabul ettirdi.

Halkalı'da bir grup inşaat işçisi çalışma koşullarını protesto etti!

İnşaat işçileri "çalışma koşullarını" protesto etti. Küçükçekmece'de bir site şantiyesinde çalışan işçiler, yol kapatarak eylem yaptı. Haklarını alamadıklarını iddia eden gruptakiler, trafiğe kapattıkları caddede lastik yaktı.

TMMOB'dan asansör faciası açıklaması!

TMMOB Mimarlar Odası, Torun Center’daki kazada 10 işçinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "rant tutkusu nedeniyle gerçekleşen bu cinayetin hesabı verilmelidir" ifadelerini kullandı

TMMOB protesto Haberi

TMMOB protesto

TMMOB yetkilerinin torba yasayla kısıtlanmasını protesto ederek yürüyüş düzenledi. Protestoya destek, eylem yapanların arasına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'dan geldi. Kocaoğlu'nun yanısıra DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'da eyleme destek verenlerin arasındaydı. 


Bu daha başlangıç İzmir'de TMMOB'a bağlı mimar ve mühendisler hükümetin 3194 sayılı imar Kanunu'nda yaptığı değişikliği protesto amacıyla Alsancak semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir araya gelerek yürüdüler. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasayı veto etmesini isteyen TMMOB üyeleri, "Mühendisler, mimarlar susmadı, susmayacaklar", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganlarıyla Alsancak sokaklarında yürüdü. 

Grup adına basın açıklaması yapan Ferdan Çiftçi, bu değişiklikle TMMOB'ye bağlı meslek odalarının işlevsiz, etkisiz birer tabela örgütü haline getirilmeye çalıştığım vurgulayarak," Bu yasa, bilimsel, teknik ve mesleki denetimleri, kentsel dönüşüm ve kentsel rant projelerinin önünde engel olarak...