19 / 05 / 2024

TMMOB tepkileri

TMMOB tepkileri

Torba yasasayla haklarına el konulduğunu ve devre dışı bırakılarak, denetimden uzak tutulduğunu ifade eden TMMOB İzmir Şubesi üyeleri alkışlar, ıslıklar ve sloganlar eşliğinde tepkilerini dile getirdi...

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tescil yönetmeliğinde değişiklik!

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası harita ve kadastro mühendisleri odası serbest mühendislik müşavirlik büroları tescil yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

TMMOB şehircilik hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik!

TMMOB serbest şehircilik hizmetleri, büro tescil, mesleki denetim ve en az ücret yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 25 Şubat 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı..

TMMOB peyzaj mimarları odası ana yönetmeliğinde değişiklik!

TMMOB peyzaj mimarları odası ana yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 10 Ocak 2017 tarihinde 29944 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TMMOB mimarlar odası ana yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

TMMOB mimarlar odası ana yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

TMMOB'dan Bursa'ya deprem uyarısı!

TMMOB'li Koordinasyon Kurulu 12 Kasım Depremi'nin 17. Yıl dönümünde BAOB Yerleşkesi Ortak Salonu'nda panel düzenledi.

TMMOB'un uluslararası kongreler için Bakanlık izni iptali mahkeme kararı!

TMMOB'un uluslararası kongreler için Bakanlık'tan izin şartı iptal edildi. İşte Başvuruyu esastan inceleyen Anayasa Mahkemesi, kanun hükmünü oy çokluğuyla iptal ettiği kararın tam metni..

TMMOB'un uluslararası kongreler için Bakanlık'tan izin şartına iptal!

Anayasa Mahkemesi, TMMOB'un uluslararası toplantı ve kongrelere katılmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından izin almasını öngören kanun hükmünü iptal etti.

TMMOB: Yapı stokunun yüzde 27'si yıkılmalı!

TMMOB, 17 Ağustos depreminin 17. yıldönümü nedeniyle “İstanbul depreme hazır mı?” başlığıyla rapor yayınladı. Raporu TMMOB İl Koordinasyon Kurulu sekreteri Cevahir Efe Akçelik okudu.

TMMOB'den Bornova'da çöken inşaat iskelesi açıklaması!

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Bornova'da bir inşaatta kurulu iskelenin çökmesi sonucu 3 işçinin hayatını kaybettiği olayla ilgili "Platformda gerekli emniyet sistemlerinin bulunmadığı kanaatine varılmıştır" açıklamasını yaptı.

TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan askeri araziler hakkında açıklama!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, askeri yasak bölgeler ile güvenlik bölgelerinin kent dışına çıkarılması konusunda açıklama yayınladı. İşte o açıklama:

TMMOB'dan Kabataş Martı Projesi açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kabataş Martı Projesi’ni hayata geçirmek amacıyla bu kez 4 Ağustos’ta Kabataş İskelesi’ni ulaşıma kapatacağını duyurması üzerine TMMOB'tan açıklama geldi.

Ankara TMMOB Şehir Plancıları Odası basın toplantısı düzenleyecek!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi Bülent Arınç ile Melih Gökçek arasındaki polemiğe ilişkin basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı.

TMMOB'dan Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı’na tepki!

TMMOB, Meclis gündemine alelacele sokulan Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı’na karşı itirazlarını sürdürüyor. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, tasarının kabul edilemez olduğunu belirtti.

TMMOB tepkileri Haberi

TMMOB tepkileri

TMMOB yetkilerinin torba yasayla kısıtlanmasını protesto ederek yürüyüş düzenledi. Protestoya destek, eylem yapanların arasına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'dan geldi. Kocaoğlu'nun yanısıra DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'da eyleme destek verenlerin arasındaydı. 


Bu daha başlangıç İzmir'de TMMOB'a bağlı mimar ve mühendisler hükümetin 3194 sayılı imar Kanunu'nda yaptığı değişikliği protesto amacıyla Alsancak semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir araya gelerek yürüdüler. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasayı veto etmesini isteyen TMMOB üyeleri, "Mühendisler, mimarlar susmadı, susmayacaklar", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganlarıyla Alsancak sokaklarında yürüdü. 

Grup adına basın açıklaması yapan Ferdan Çiftçi, bu değişiklikle TMMOB'ye bağlı meslek odalarının işlevsiz, etkisiz birer tabela örgütü haline getirilmeye çalıştığım vurgulayarak," Bu yasa, bilimsel, teknik ve mesleki denetimleri, kentsel dönüşüm ve kentsel rant projelerinin önünde engel olarak...