15 / 05 / 2024

TMO açıkladı: 4 milyon 450 bin ton ürün depolara girdi! Alım kapasitesi artacak mı?

TMO açıkladı: 4 milyon 450 bin ton ürün depolara girdi! Alım kapasitesi artacak mı?

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, 4 milyon 450 bin ton ürün depolara girdiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...



TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, geçmiş senelerde en çok 110-120 bin ton aralığında alım yapıldığına dikkat çekti. Açıklamasında "Önceki gün 212 bin ton ürünle rekor alım yapmış olduk. TMO, Türkiye genelinde hasadın başladığı günden bugüne kadar da 4 milyon 450 bin ton ürünü almış ve depolarına koymuş durumda" bilgilerine yer veren Ahmet Güldal, üreticinin 4 milyon 800 bin tonluk mahsulünün de satış için randevu sisteminde tanımlanmış durumda olduğunu söyledi. 

Güldal, "335 bin üretici, 4,8 milyon ton mahsulü vermek üzere randevu almış durumda" dedi ve randevu sistemini sürekli genişlettiklerini belirtti. 

Güldal, söz konusu açıklamasında "Depolarımızı ilave ettikçe, açık yığın sahalarımızı belirledikçe yeni randevular oluşturuyor ve kampanyamızı genişletiyoruz. Tabii bu ileri tarihlere, haftalara da sarkıyor ama hiçbir zaman depomuzun dolduğu veya alamama gibi bir problem söz konusu olmayacak. Üreticimiz ürünlerini teslim edebilecek" ifadelerini kullanarak, telaş edilmesine gerek olmadığının, tonaj sınırı koyulmasının söz konusu olmadığının altını çizdi. 

TMO açıkladı: 4 milyon 450 bin ton ürün depolara girdi! Alım kapasitesi artacak mı?

Ahmet Güldal, açıklamasında "Bize teslim edilenlerle randevu bekleyenler ve bundan sonra muhtemel hasat dönemi başlayan yerler var. Buralarda da gelecek randevuları ve talepleri dikkate aldığımızda 10 milyon ton civarında bir ürünün TMO'ya gelebileceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı ve şu anda 10 milyon tonluk bir depolama kapasitesini belirleyerek, planladıklarını söyledi. Ayrıca, bunu hızla 3 milyon ton daha üzerine çıkarma kabiliyeti bulunduğunu da vurguladı. 

Son bir haftadır piyasalarda hububatta fiyatların yukarı yönlü olduğuna dikkat çeken Güldal, "Artık ticaret erbabı, tüccar ve sanayici de borsalardan ve üreticiden yoğun bir şekilde ürün almaya başladı. Önümüzdeki günlerde bu süreç daha da artacak" şeklinde konuştu. 

Bu şekilde TMO'nun üzerindeki alım baskısının bir miktar daha özel sektörün alımıyla hafiflemiş olacağını öngördüğünü belirten Güldal, "MO personeli sahada çok ciddi bir performansla alım yapıyor. Günlük 14-15 saatlik bir çalışmayla performans gösteriyorlar" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Ölüm aylığı alanları üzecek gelişme: Bazı şartlarda paranız kesilebilir! İşte detaylar...

Memur, işçi ve emekli maaşlarında uçurum: Kimin maaşı kaç lira oldu? Hemen bu rakamlara göz atın! 

Futbol kulüplerine vergi müjdesi! Kullanılacak yer şartı var...

Yerinde Dönüşüm projesine deprem bölgesinden 80 bin başvuru geldi! 


Geri Dön