06 / 05 / 2024

TMO Genel Müdürü'nden buğday prim ödemesi açıklaması: Kesin tarihi ilk kez duyurdu

TMO Genel Müdürü'nden buğday prim ödemesi açıklaması: Kesin tarihi ilk kez duyurdu

Toprak Mahsülleri Ofisi 2022 buğday alım fiyatlarını resmen duyurdu. Ton başına olmak üzere ekmeklik buğday için 6 bin 50 lira, makarnalık buğdayda 6 bin 500 lira ve arpada 5 bin 500 liralık alım fiyatı açıklandı. Prim ödemelerinin ne zaman olacağı merak ediiyordu o da açıklığa kavuştu.



İŞTE PRİMLERİN ÖDENECEĞİ NET TARİH

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, TMO'nun hububat alım fiyatları ve un regülasyonuna ilişkin açıklama yaptı. Güldal, ekmeklik buğday için ton başına 6 bin 50 lira, makarnalık buğdayda 6 bin 500 lira ve arpada 5 bin 500 liralık alım fiyatı belirlendiğini hatırlattı.

Güldal, bu yıl prim ödemesi de yapılacağının altını çizerek, "Ekmeklik buğday ve makarnalık buğdayda ton başına TMO’ya satmak kaydı ile üreticilerimize 1000 TL de hububat alım primi ödemeyi planlandı. Arpada da ton başına 500 TL, TMO’ya teslim eden üreticilerimize hububat alım primi ödenecek. bu rpimlerin kesin ödeme tarihiyle ilgili merak eidlen net tarihi de belirtmekte fayda var. Söz konusu ödeme 1 yıl sonra değil hasat döneminin hemen sonunda eylül-ekim ayında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek. 31 Ağustos tarihine kadar TMO’ya ürünlerini teslim eden, satışını gerçekleştiren üreticilerimize bu primler ödenmiş olacak" açıklaması yaptı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön