17 / 05 / 2024

TMSF'den tasarruf finansman sözleşmelerinin devrine ilişkin açıklama!

TMSF'den tasarruf finansman sözleşmelerinin devrine ilişkin açıklama!

TMSF tarafından, Birevim, Eminevim, FuzulEv, İmece, Katılımevim ve Sinpaş Yapı'nın, tasfiyedeki finansman şirketlerinin “tasarruf dönemi sözleşmeleri”ni devralma taleplerini TMSF ve BDDK'nın uygun bulduğu ve devir sözleşmelerine imza atıldığı açıklandı.



Hangi şirketin hangi şirket sözleşmelerini devralacağına ilişkin de detaylara yer verilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Birevim; İkizlerevim Yatırım Gayrimenkul AŞ, Tasarruf Organizasyon ve Gayrimenkul Paz. AŞ, İhtiyaçevim Gayrimenkul Otom. İlet. Org. Paz. San. ve Tic. AŞ, Gerçekevim Gayrimenkul Otom. İlet. Org. Paz. San. ve Tic. AŞ'nin, Eminevim; Finansevim Gayrimenkul Oto. İlet. Org. Paz. San. ve Tic. AŞ, Yaşamevim Gayrimenkul AŞ'nin, FuzulEv; Hedefevim Gayrimenkul Otom. ve Tic. AŞ, Doğruevim Gayrimenkul Org. AŞ, Finalevim Gayrimenkul Otom. Org. AŞ, HH Aydın Yatırım Holding AŞ, Önceevim Gayrimenkul Otom. Paz. San. Tic. AŞ'nin, İmece; Destekevim Gayrimenkul İnş. Taah. Otom. Org. San. Tic. AŞ, Vizyonevim Gayrimenkul Otom. İlet. Paz. San. Tic. AŞ, Varlıkevim Gayrimenkul AŞ'nin, Katılımevim; Gelecek Tasarruf Gayrimenkul Otom. Org. AŞ, Birlikbirikim Gayrimenkul Org. İlet. Oto. Paz. San ve Tic. AŞ, İktisatevim Gayrimenkul AŞ, Değer Tasarruf Gayrimenkul AŞ, Morevim Tasarruf Gayrimenkul Otom. Enerji Org. ve Paz. San. Tic. AŞ'nin, Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı (Eski Unvanı: Sinpaş Yapı Endüstrisi AŞ) ise İstek Evim Gayrimenkul Otom. Paz. ve Tic. AŞ'nin sözleşmelerini devralacaktır."

- Yaklaşık 45 bin adet sözleşmenin, devralan şirketlere elden teslimi işlemlerinin tamamlanması için çalışılıyor

TMSF den tasarruf finansman sözleşmelerinin devrine ilişkin açıklama!

Açıklamada, hukuki işlemleri sürenlerle “finansman dönemi”ndeki sözleşmelerin devredilmeyeceğine vurgu yapılarak kendisine konut ya da araba teslimatı gerçekleştirilmiş olan müşterilerin, taksitlerini eskisi gibi ödemeyi sürdüreceği ifade edildi. 

Yaklaşık 45 bin tane sözleşmenin, devralan şirketlere bizzat elden teslimi işlemlerinde en kısa sürede sona gelinmesi için  çalışıldığı belirtilen açıklamada, "Bu süreçte karşılıklı kontrollerin alacağı süre de göz önünde bulundurularak, sözleşmelerin yeni şirkete teslim edilmesinden sonra, sözleşmeleri devralan firmalar tarafından müşterilerle iletişime geçilecektir. Konuyla ilgili 'sıkça sorulan sorular' sayfasına, TMSF’nin ve tasfiyedeki şirketlerin internet sitelerinden ulaşılabilmektedir." ifadelerine yer verildi. 

- Birikimevim ile İmece Yatırım birleşti

Diğer taraftan, İmece Yatırım Organizasyon AŞ’nin, tasfiye işlemleri Kurum tarafından sürdürülen şirketlerden Tasfiye Halinde Birikimevim Gayrimenkul Organizasyon AŞ’yi tüm aktif-pasifiyle kül şeklinde devralarak birleşme talebiyle Kuruma gerçekleştirdiği başvurunun olumlu sonuçlandığının altı çizilen açıklamada, "BDDK’nın izniyle yürütülen birleşme işlemleri neticesinde, Tasfiye Halinde Birikimevim Gayrimenkul Organizasyon AŞ tüm varlık ve yükümlülükleri aynen korunarak, İmece Yatırım Organizasyon A.Ş ile İmece Yatırım Organizasyon AŞ çatısı altında devren birleşmiştir." ifadeleri kullanıldı. 

Açıklamada, Birikimevim AŞ’nin İmece AŞ’ye fiili devir-teslimi ardından İmece AŞ nezdinde sürdürülecek işlemlerle ilgili olarak, şirketlerin internet sayfaları ile çağrı merkezlerinden bilgilendirmeler yapıldığına dikkat çekildi.

Binlerce Evim mağduru için yasa çıktı! Şimdi sözleşmeler bekleniyor...

Tasarruf finansman şirketlerinde kritik gelişme! 6 şirket intibakı tamamladı!


Geri Dön