03 / 05 / 2024

Tasarruf finansman şirketlerinde kritik gelişme! 6 şirket intibakı tamamladı!

Tasarruf finansman şirketlerinde kritik gelişme! 6 şirket intibakı tamamladı!

Tasarruf finansman şirketlerinde intibak süreci sona erdi. BDDK, 6 şirketin intibak sürecini tamamladığını ve intibak taleplerinin uygun görüldüğünü açıkladı.



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından 6 tasarruf finansman şirketinin intibak talepleri uygun bulundu. İntibak talepleri uygun görülen şirketler, Birevim Tasarruf Gayrimenkul Otomotiv Organizasyon Pazarlama ve Ticaret A.Ş., Emin Evim Emin Otomotiv İletişim Organizasyon Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş., Fuzul Gayrimenkul Yatırım A.Ş., İmece Yatırım Organizasyon A.Ş., Katılımevim Otomotiv İletişim Organizasyon Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Sinpaş Yapı Endüstrisi A.Ş. olarak açıklandı.

Tasarruf finansman şirketlerinde kritik gelişme! 6 şirket intibakı tamamladı!

6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu'nda 7292 sayılı kanun ile hayata geçirilen değişiklikle tasarruf finansman şirketlerinin denetim ve gözetimini BDDK'nın gerçekleştireceği hüküm altına alındı. 

BDDK tarafından, 2 Temmuz 2021 tarihinde intibak talebiyle başvuruda bulunan 21 şirketin intibak taleplerinin reddiyle tasfiyelerine karar verildiği; buna karşılık intibak talep eden diğer şirketlerin inceleme ve değerlendirmelerinin sürdüğü belirtilmişti. 

Peki Tasarruf Finansman Şirketleri'ne ilişkin intibak sürecinde son durum ne? BDDK'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada neler dendi? 


Geri Dön