18 / 05 / 2024

intibak sürecini tamamlayan tasarruf finansman şirketleri

intibak sürecini tamamlayan tasarruf finansman şirketleri

Tasarruf finansman şirketlerinde intibak süreci sona erdi. BDDK, 6 şirketin intibak sürecini tamamladığını ve intibak taleplerinin uygun görüldüğünü açıkladı.

İstanbul Park pisti için ihale süreci başlatıldı! İhalenin tahmini bedeli 117.8 milyon dolar!

Geçtiğimiz senenin sonunda Intercity'nin İstanbul Park pisti boşaltmaya karar verilmişti. Dah sonra, Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul Park Formula 1 pisti için ihale sürecini başlattığını duyurdu. Yapılacak olan bu ihalenin toplam tahmini bedeli 117.8 milyon dolar olacak.

Emlak Konut GYO Malatya Merkez Çarşısı projesinin sınırları genişledi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yapım sürecini üstlendiği Malatya Merkez Çarşısı’nda sınırlar genişledi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Kentsel dönüşümde devrim gibi bir dönem! Dönüşüm süreci hızlanıyor!

6 Şubat deprem felaketi kentsel dönüşümün önemini bir defa daha gösterdi. Hız kazanan çalışmalarla, afet riski altındaki bölgelerin dönüştürülmesine ilişkin yasa düzenlemesi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi, Resmi Gazete’de yayımlandı. Düzenlemelerin ortak hedefi ise dönüşüm sürecini hızlandırmak.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

KPSS şartı aranmadan huzurevleri personel alımı yapacak! Başvuru süreci başladı

İŞKUR, huzurevlerine KPSS şartı olmaksızın personel ve işçi alımı için online başvuru sürecini başlattı. İlgilenen adaylar, farklı kadrolarda istihdam edilme fırsatını yakalayabilecekler. İnternet üzerinden başvuru yapabilirler. Hangi kadrolarda alım yapılacak, şartlar neler? 

Adalet Bakanlığı'nın personel alım süreci sona erdi: (CTE) için yapılan 626 işçi alımının sonuçları açıklandı!

Adalet Bakanlığı'nın Ceza İnfaz Kurumları için 626 sözleşmeli personel alımına dair sözlü sınav sonuçları duyuruldu. Bu sonuçlar, 10 ayrı branş için yapılan alım sürecini kapsıyor. CTE sözleşmeli personel sınav sonuçlarına nasıl ve hangi platformdan erişilebilir? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz müjdeyi verdi! İlk evini almak isteyenlere destek sağlanacak!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için ilk konut sahibi olma sürecini destekleyici çerçevede adımlar atacaklarını açıkladı.

ASCE GYO'nun halka arz büyüklüğü 2,08 milyar TL oldu!

27-28 Temmuz 2023 tarihlerinde talep toplama sürecini tamamlayan ASCE Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın halka arz büyüklüğü 2,079 milyar Türk Lirası şeklinde gerçekleşti.

Kira sözleşmelerinde bilinmesi gereken çok gizli sırlar: Kiracılar ve ev sahipleri için hayati ipuçları!

Avukat Ali Alper Tüfekçi, kiracıların ve ev sahiplerinin bilinçli olmasının kira sürecini uyumlu hale getireceğini vurguluyor. İşte ayrıntılar...Hemen tıklayın...

Deprem bölgesinde 53 bin 830 konutun yapım süreci başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada deprem bölgesinde şu ana kadar 53 bin 830 konutun yapım sürecini başlattıklarını, 22 bin 467'sinin temellerini attıklarını söyledi.

ÇEDBİK’TEN inşaat şirketlerine karbon hedefi çağrısı!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, inşaat şirketlerine karbon hedefi çağrısı yaparak, "Şirketlerin karbon hedefini belirlemesinin de iklim krizinde iyileşme sürecini hızlandıracağına inanıyoruz." dedi.

FuzulEv Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu lisansını aldı!

Faizsiz finansman sisteminin öncü markası FuzulEv, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yürütülen intibak sürecini tamamlayarak lisansını aldı.

Tasarruf finansman şirketlerinde kritik gelişme! 6 şirket intibakı tamamladı!

Tasarruf finansman şirketlerinde intibak süreci sona erdi. BDDK, 6 şirketin intibak sürecini tamamladığını ve intibak taleplerinin uygun görüldüğünü açıkladı.

intibak sürecini tamamlayan tasarruf finansman şirketleri Haberi

intibak sürecini tamamlayan tasarruf finansman şirketleri

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından 6 tasarruf finansman şirketinin intibak talepleri uygun bulundu. İntibak talepleri uygun görülen şirketler, Birevim Tasarruf Gayrimenkul Otomotiv Organizasyon Pazarlama ve Ticaret A.Ş., Emin Evim Emin Otomotiv İletişim Organizasyon Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş., Fuzul Gayrimenkul Yatırım A.Ş., İmece Yatırım Organizasyon A.Ş., Katılımevim Otomotiv İletişim Organizasyon Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Sinpaş Yapı Endüstrisi A.Ş. olarak açıklandı.

6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu'nda 7292 sayılı kanun ile hayata geçirilen değişiklikle tasarruf finansman şirketlerinin denetim ve gözetimini BDDK'nın gerçekleştireceği hüküm altına alındı. 

BDDK tarafından, 2 Temmuz 2021 tarihinde intibak talebiyle başvuruda bulunan 21 şirketin intibak taleplerinin reddiyle tasfiyelerine karar verildiği; buna karşılık intibak talep eden diğer şirketlerin inceleme ve...