05 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz müjdeyi verdi! İlk evini almak isteyenlere destek sağlanacak!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz müjdeyi verdi! İlk evini almak isteyenlere destek sağlanacak!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için ilk konut sahibi olma sürecini destekleyici çerçevede adımlar atacaklarını açıkladı.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul'da finans sektörü temsilcileriyle bir araya geldiği toplantının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle ilk ev sahibi olma sürecini destekleyici çerçevede adımlar atacaklarını söyleyen Yılmaz ev sahibi olmak isteyenlerin yüzünü güldürdü.

Başkan Yardımcısı Yılmaz, bankacılık sektöründe kısa vadeli mevduatın, uzun vadeli projelerin finansmanında yaşanan zorlukların ele alındığını belirterek, Aynı zamanda, yeni finansal araçlar ve enstrümanların tartışıldığını açıkladı. Kamu-özel diyaloğunun büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz müjdeyi verdi! İlk evini almak isteyenlere destek sağlanacak!

İLK EV SAHİBİ OLACAKLARA DESTEK!

Başkan Yardımcısı Yılmaz, sürdürülebilir büyümeyi sağlamanın önemine vurgu yaparak, istikrarlı bir büyüme hedefine odaklandıklarını açıkladı. Bu konuda da bir mutabakata sahip olduklarını belirtti.

Toplantıda konut arzını artırma konusuna değinen Yılmaz, ilk ev sahibi olma sürecini destekleyici çerçevede adımlar atacaklarını açıkladı.  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) bu alanda çalışmalar yürüttüğünü aktardı. Konut arzının artırılmasının önemine vurgu yaptı. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz müjdeyi verdi! İlk evini almak isteyenlere destek sağlanacak!
EV SAHİBİ OLAMAYANALARA BAKANLIKTAN DESTEK!

Son zamanlarda konut fiyatlarının yükselmesi ile, ev sahibi olmayan vatandaşların konut sahibi olma hayalleri her geçen gün zorlaşıyor.  Bu kapsamda  hükümetin yeni bir adım atarak, ev sahibi olmayanlara yönelik bir destek programı başlatacağı açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geri ödemesiz olarak 200 bin TL nakit desteği vererek, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara büyük bir fırsat sunacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyurduğu destek programıyla birlikte, evi olmayan vatandaşlara önemli bir destek sağlanacak. Geri ödemesiz olarak sunulan 200 bin TL nakit desteği, ev sahibi olma hayalini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlara büyük bir kolaylık sağlayacak. 

Konut fiyatlarındaki yükseliş ve kira artışları göz önüne alındığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bu destek programı, ev sahibi olma hayallerini gerçeğe dönüştürmeyi hedeflemekte. Program kapsamında, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, 200 bin TL nakit desteği kullanarak prefabrik evlerini inşa edebilecekler.

TOKİ bir yeni projesi için daha düğmeye bastı! Tam 280 yeni konut geliyor!

Merkez Bankası resmen açıkladı! Tüketici kredilerinin 402 milyar 505 milyon 578 bin TL'si konut!

Konut sektöründe düşük nabız: Kredi faizleri yükseldi satışlar çakıldı! 


 


Geri Dön