28 / 04 / 2024

Emeklilik yaşı yükselecek mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı

Emeklilik yaşı yükselecek mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilik yaşı konusundaki değişiklikler hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında 12. Kalkınma Planı görüşmeleri sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, seçim sonrası döviz kurlarında yaşanan önemli değişikliklere işaret ederek, gelecekte benzer bir hareketliliği beklemediklerini vurguladı. Ayrıca, emeklilik yaşının yükseltilmesiyle ilgili herhangi bir çalışmalarının olmadığını açıkladı. Ayrıca Yılmaz, "Türkiye’de şu anda 4.7 milyon yabancı var. Bunlardan 3.6’sı Suriyeli." ifadelerini kullandı.

EMEKLİLİK YAŞI YÜKSELMEYECEK

Yılmaz, "Seçim sonrası kurda önemli bir hareketlilik oldu. Oldukça önemli bir değişim yaşandı. Önümüzdeki dönemde böyle bir haraketlilik olmasını beklemiyoruz. Bu konuyla ilgili bir hedefimiz yok. Emeklilikte yaş yükseltilmesiyle alakalı bir çalışmamız yok" dedi.

Yılmaz, "Uzun vadeli perspektifler, ayrıntılı belgeler olmamalıdır. Bunlar daha çok gelecekte yol gösterici ve aydınlatıcı nitelikte dokümanlardır. Genellikle küresel eğilimlere dayanılarak genel çerçeve oluşturulur ve makro hedefler ile iddialar sunulur. Bu çerçeve temel bir hazırlığın sonucu olarak mevcut doküman içerisine yerleştirilir" dedi.

Yılmaz ayrıca, bu çalışmaların temelinde birtakım modellemelerin yattığını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Temel varsayım şu: İlk dönemlerde daha hızlı bir büyüme, giderek olgunlaştıkça bu büyüme hızının gelişmiş ülkelere benzer bir şekilde biraz daha yavaşlaması şeklinde bir varsayım mevcut bu rakamların arkasında.”

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Yılmaz, 12. Kalkınma Planı, OVP ve 2024 merkezi yönetim bütçesi çalışmalarının birbirinden kopuk olmadığını, üçünün de merkezi Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın mutfaklarında yürütüldüğünü ifade etti. Yılmaz ayrıca kur ile ilgili belirli bir hedef veya tahmin olmadığını vurgulayarak, "Serbest kur rejimi mevcut. Son dönemde kurda önemli bir düzelme yaşandı, ancak yakın gelecekte böyle bir hareketlilik beklemiyoruz. Günlük olaylara, haberlere ve arz-talep koşullarına göre kurdaki belirli dalgalanmalar olacak, ancak teknik ve siyasi açıdan son dönemlerde yaşadığımız gibi bir hareketlenme beklemiyoruz" şeklinde konuştu.

Naci Görür'den tüyleri diken diken eden İstanbul depremi açıklaması: 'Avrupa yakası 9 şiddetinde....'

4 Litre ayçiçek yağına büyük indirim: Bu fiyata yetişen alır

Memura yüzde 50, emekliye yüzde 40 maaş zammı


Geri Dön