28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması: 2024'ün ortalarından itibaren düşecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması: 2024'ün ortalarından itibaren düşecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz enflasyondaki düşüş için 2024 yılının ortalarını işaret etti. 



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz enflasyonla ilgili kritik açıklama geldi. Yılmaz, 2024'ün ortalarından itibaren  itibaren enflasyonda belirgin şekilde düşüş gerçekleşeceğini açıkladı.

YILIN 9 AYINDA 4.6 BÜYÜME KAYDETTİK!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Sürdürülebilir Yaşam ve Akıllı Şehirler" temasıyla düzenlenen 7. İstanbul Ekonomi Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

2023 yılının 9 ayında 4,6 büyüme kaydedildiğini açıklayan Yılmaz, '' Depreme rağmen, ekonomide enflasyonu düşürmeye dönük aldığımız tedbirlere rağmen büyümemizi de belli bir hızla devam ettiriyoruz'' dedi.

İşsizlik oranın yüzde 8.9 olduğunu vurgulayan Yılmaz, 5 yıllık kredi risk primi CDR oranları izlediğimiz para politikası, maliye politikası ve sağlanan siyasi güven ve istikrar ortamında son 2,5 yılın en düşük seviyelerine indiğini aktardı. Yılmaz kredi risk priminin şu anda 330 seviyelerinde olduğunu söyleyerek mayıs ayında bu seviyenin 700'lerde olduğunu hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz dan enflasyon açıklaması: 2024 ün ortalarından itibaren düşecek!

ENFLASYONLA MÜCADELEYE BAŞLADIK!

Güçlü bir şekilde enflasyonla mücadeleye başlanıldığını söyleyen Yılmaz, Enflasyonla mücadelenin aylık etkilerini görmeye başladıklarını açıkladı.

Yıllık etkinin ise 2024'ün ortalarından itibaren görmeye başlayacaklarını belirten Yılmaz'' 2024'ün ortalarından itibaren enflasyonda belirgin şekilde düşüş gerçekleşecek." dedi.

CARİ AÇIK YÜZDE 4 CİVARINA DÜŞECEK!

Merkez Bankası'nın yeni bir politikayla hareket ettiğini belirten Yılmaz, bunun sonuçlarını rezerv rakamlarında görmeye başladıklarını anlattı.

Merkez Bankası brüt rezervlerinin mayıs ayında 98,5 milyar dolara kadar düştüğünü hatırlatan Yılmaz, "Dün itibariyle bir açıklama oldu 140 milyar doları aşmış durumdayız. Bu da Türkiye için bir rekor. Tarihimizde hiç bu seviyeye gelmemiştik.

Merkez Bankası rezervlerimizde büyük bir artış oldu. Bunun için Merkez Bankası yönetimimizi, politikalarımızı tebrik ediyoruz. Daha da güçlendireceğiz rezervlerimizi" şeklinde konuştu. Yılmaz, bir taraftan bütçe açığını kontrol ederken diğer taraftan da cari açığı aşağıya doğru çekme gayreti içinde olduklarının vurgusunu yaptı.

Merkez Bankası rezervleri 140.1 milyar dolarla rekor kırdı!

Merkez Bankası enflasyon verilerini açıkladı! Doğalgaz tüketimi açık ara önde...

Merkez Bankası: Tüketici kredilerinin 397.7 milyar lirası konut!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön