28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması! Bu tarihten itibaren düşüş görülecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması! Bu tarihten itibaren düşüş görülecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, politika adımlarının olumlu etkileri ile 2024 yılının ikinci yarısından itibaren kalıcı bir dezenflasyon sürecine girileceğini açıkladı. 



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda para politikası, enflasyon ve işsizliğe  yönelik yaptığı açıklamalarda bulunarak enflasyonun  2024 yılının ikinci yarısından itibaren kalıcı şekilde düşüş süreceğine gireceğini açıkladı.

ENFLASYON 2024 YILININ İKİNCİ YARISINDAN İTİBAREN DÜŞÜŞE GEÇECEK!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Mali disiplini esas alan, maliye ve para politikaları koordinasyonunu güçlendiren, yapısal reformları öne çıkaran bir anlayış ile ekonomide istikrarı kalıcı hale getireceklerini belirterek “Politika adımlarımızın olumlu etkileri ile 2024 yılının ikinci yarısından itibaren kalıcı bir dezenflasyon sürecine girmeyi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Dezenflasyon sürecinin başlaması için gerekli adımları atmaya devam ettiklerini açıklayan Yılmaz, enflasyon kalıcı ve düşük tek haneli seviyelere gerileyene kadar tüm politika araçları kararlılıkla kullanılmaya devam edileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz dan enflasyon açıklaması! Bu tarihten itibaren düşüş görülecek!
İŞSİZLİK TEK HANELİ RAKAMLARA DÜŞECEK!

Yılmaz, işsizlik hedeflerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 2024 yılı itibariyle işsizliğin 10,3 seviyesine gerilececeğini belirtti.

Yılmaz; yılın ilk yarısında net 220 bin istihdam artışı sağlanmış olup 2023 yılı genelinde ekonomideki canlılığın sürmesiyle yıl sonu itibarıyla istihdamdaki yıllık artışın 900 bini aşarak işsizlik oranının yüzde 10,1e gerilemesi, 2024 yılında ise yüzde 10,3 seviyesinde gerçekleşeceğini aktardı.

Yılmaz ''Önümüzdeki üç yıllık süreçte istihdamın yıllık ortalama 909 bin kişi artacağı ve işgücüne katılım oranlarında öngörülen artışa rağmen işsizlik oranının 2025 yılı itibarıyla tek haneli seviyelere kalıcı olarak düşeceğini tahmin etmekteyiz.” dedi. 

MERKEZ BANKASI YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketi açıklandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) açıkladığı ankete göre sene  sonu enflasyon tahminini yükseltti. Açıklanan verilere göre; enflasyon beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 67,22 seviyesinde iken, bu anket döneminde yüzde 68,01 olarak kaydedildi. 

Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon kararı: Yıl sonu beklentisi yükseldi!

Dolar yıl sonunda bu kadar olacak! Merkez Bankası resmen açıkladı! Son dakika Merkez Bankası yıl sonu dolar beklentisi

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön