29 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuştu: Yeni vergi artışları yapılacak mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuştu: Yeni vergi artışları yapılacak mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, vergi konusunda yeni adımların beklenmediğini açıkladı. Yılmaz, yapılan açıklamada, maktu vergilerin yüksek seviyeye ulaştığını ve hedefin deprem sonrası destekler ve kritik yatırımlar olduğunu vurguladı. 



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gündem ve ekonomiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) zammı ve akaryakıta yapılan ÖTV artışı sonrasında, gelecek vergi artışlarıyla ilgili meraklar ortaya çıktı. Yılmaz, canlı yayında yaptığı açıklamada, "Bundan sonra vergi konusunda yeni bir adım atılacağını beklemiyorum. Maktu rakam dediğimiz oransal olmayan mutlak değer olarak belirlenen ifadeler" şeklinde konuştu.

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuştu: Yeni vergi artışları yapılacak mı?

Akaryakıta yapılan yüksek ÖTV zammının benzine ve motorine 5 lira, LPG'ye 4 lira artış olarak yansıması tepkiye neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, A Haber canlı yayınında "Yeni vergi artışları olacak mı?" sorusuna yanıt verdi. Yılmaz, "Bundan sonra vergi konusunda yeni bir adım atılacağını beklemiyorum" dedi ve "Maktu rakam dediğimiz oransal olmayan mutlak değer olarak belirlenen ifadeler. Maktu vergiler ciddi anlamda erişmişti. Depremin yaralarını sarmak için yoksul haneleri sosyal olarak ihtiyaç sahiplerini desteklemek ve kritik yatırımların gerçekleşmesi, topluma yardım etmek için uğraşıyoruz. Ülkelerin ihtiyaç duyduğu harcamalar için bunlar değerlendirip kullanılacak" şeklinde açıklama yaptı.


Geri Dön