14 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuştu: Yeni vergi artışları yapılacak mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuştu: Yeni vergi artışları yapılacak mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, vergi konusunda yeni adımların beklenmediğini açıkladı. Yılmaz, yapılan açıklamada, maktu vergilerin yüksek seviyeye ulaştığını ve hedefin deprem sonrası destekler ve kritik yatırımlar olduğunu vurguladı. 



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne yapacağı ziyaretleri de değerlendiren Yılmaz, bu ziyaretlerin önemli bir süreç olduğunu belirtti. Kendisinin de öncesinde hazırlık amaçlı faydalı ziyaretler yaptığını ifade etti.

Yılmaz, Cumhurbaşkanının somut sonuçlar ortaya koyacağına inandığını ve bu ziyaretlerle yatırımlar konusunda önemli gelişmelerin yaşanacağını umut ettiğini söyledi. Ayrıca dünya genelinde uzun vadeli fonların ülkeye çekilmeye çalışıldığına dikkat çekerek, Türkiye'ye daha fazla sermaye girişi olacağını ve Türkiye'nin kalkınması açısından önemli yatırımların gerçekleşeceğini ifade etti.

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuştu: Yeni vergi artışları yapılacak mı?

Yılmaz, "OVP'yi eylülde açıklayacağız" diyerek orta vadeli programda yeni hedefler belirleyeceklerini ve güveni artıracaklarını ifade etti. Ayrıca enflasyonla mücadele ederken resesyona düşmemek için çabaladıklarını ve önümüzdeki dönemde enflasyonla ilgili orta vadeli bütçeyi paylaşacaklarını belirtti. Gıda ve kira fırsatçılığına karşı önlemler alınmaya başlandığını ve fahiş fiyatlarla mücadele edeceklerini söyledi. Vergi konusunda yeni bir adım atılmasını beklememediğini ve daha çok kamunun kendi harcamaları kısmına odaklanacaklarını ifade etti. Ayrıca depreme yönelik yeni programlar ortaya koyduklarını ve tasarruf önlemleri üzerinde çalıştıklarını vurguladı.

Evde bakım maaşı yattı mı? 2023 evde bakım maaşı ne kadar oldu? Son dakika!
İş Bankası'ndan aylık 905 TL taksitle kredi!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal destekleri: İBB Halk Süt başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı!
Aile Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi! Bu kişilere 2.348 TL para verilecek!

Geri Dön