28 / 04 / 2024

ASCE GYO'nun halka arz büyüklüğü 2,08 milyar TL oldu!

ASCE GYO'nun halka arz büyüklüğü 2,08 milyar TL oldu!

27-28 Temmuz 2023 tarihlerinde talep toplama sürecini tamamlayan ASCE Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın halka arz büyüklüğü 2,079 milyar Türk Lirası şeklinde gerçekleşti.




ASCE Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın halka arz sonuçları resmen açıklandı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, şirketin halka arzına yurt içi bireysel yatırımcılardan 2,2 kat, yurt içi kurumsal yatırımcılardan 3,23 kat talep gelirken, toplam büyüklük de 2 milyar lirayı geçti.

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ASCE Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, 27-28 Temmuz tarihlerinde halka arz edilmişti. Paylaşılan detaylara göre, Halk Yatırım liderliğinde toplam 37 kurumdan oluşan konsorsiyum aracılığı ile halka arz edilen ASCE GYO'nun paylarının ilişkin talep toplama işlemleri, “Sabit Fiyatla Talep Toplama” yöntemiyle yapıldı.

Yine paylaşılan detaylara göre, söz konusu halka arzda birim fiyat 12,60 Türk Lirası şeklinde belirlenirken halka arz edilen 165 milyon Türk Lirası nominal değerli payların satışıyla halka arz büyüklüğü 2.079 milyar Türk Lirası şeklinde oldu. 

ASCE GYO nun halka arz büyüklüğü 2,08 milyar TL oldu!

Aktarılan detaylara göre, merakla beklenen halka arzda; Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara ayrılan payların yaklaşık olarak 2,2 katı, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara ayrılan payların ise yaklaşık olarak 3,23 katı oranında talep geldi.

Yaptığı açıklamada yatırımcıların gösterdiği ilgiden büyük mutluluk duyduklarına değinen ASCE Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kurucusu ve Hakim Ortağı Abdulkadir Konukoğlu fark yaratan, örnek gösterilen projelere imza atmanın ve sektörün öncüsü olmak vizyonuyla yola çıktıklarına değinerek, "Sanayicilikteki titizliğimize konut alanında da devam ediyoruz“ diye konuştu.

Güçlü gayrimenkul portföyümüzle arsa yatırımlarını değerlendirirken geçmişten bugüne güvenle özdeşleşmiş olan imzamızı konut alanına da atıyoruz” diye konuşan ASCE Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kurucusu ve Hakim Ortağı Abdulkadir Konukoğlu Abdulkadir Konukoğlu: “Yapıların harcında güven veren deneyim ve başarma tutkusu bulunuyor. Aynı anlayışla, geleceğin harcını da karmak üzere ASCE Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nı halka arz ettik. Yüzde 25,04 halka açıklık oranımızla şeffaf, kurumsal, yatırımcılarına değer katan bir marka olarak güçlü adımlar atacağız. Gücümüze ortak olan tüm yatırımcıların ilgisine ve güvenine teşekkür ederiz."

Yine verilen detaylara göre, Yıldız Pazarda işlem görecek olan ASCE Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı için Borsa İstanbul’da ilk gong 3 Ağustos tarihinde çalacak.

Borsa mı, arsa mı? Yatırımcılar en çok neyi tercih ediyor!

İzmir Aliağa'da yeni yat üretim tesisi kuruluyor!

Koza Altın, yeni altın ocağı açıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön