30 / 04 / 2024

Vera Konsept Gayrimenkul'nun halka arz büyüklüğü 868 milyon Türk Lirası

Vera Konsept Gayrimenkul'nun halka arz büyüklüğü 868 milyon Türk Lirası

Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ halka arz büyüklüğü 867,9 milyon Türk Lirası olarak gerçekleşti. İşte ayrıntılar...



İntegral Yatırım Menkul Değerler AŞ liderliğindeki konsorsiyum vasıtası ile Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ paylarının halka arzında 18-20 Ekim 2023 tarihlerindeki talep toplama işlemleri gerçekleşti.

Buna göre; İntegral Yatırım'dan KAP'a yapılan açıklama kapsamında, satışa çıkarılan 55 milyon Türk Lirası nominal değerli payların tamamı dağıtıma alınıp konusu yapılarak yatırımcılara dağıtımı kayedildi. Bu kapamda, Vera Konsept paylarının halka arzında yurt içi bireysel yatırımcı kategorisinde tahsisatın 3,1 katı, yurt içi kurumsal yatırımcı kategorisinde ise tahsisatın 7,8 katı, yurt dışı kurumsal yatırımcı kategorisinde de tahsisatın 2,9 katı olmak üzere toplam halka arz oranının dört katı talep toplanarak gerçekleşti.

Vera Konsept’in 867,9 milyon Türk Lirası halka arz büyüklüğüne sahip ve 55 milyon Türk Lirası nominal değerli paylarının halka arzında 3.878.174 adet yurt içi bireysel yatırımcıya, 99 adet yurt içi kurumsal yatırımcıya ve beş adet yurt dışı kurumsal yatırımcıya olmak üzere toplamda 3.878.278 adet yatırımcıya dağıtım yaptı.

Dağıtıma esas tahsisat oranları ise yurt içi bireysel yatırımcılar için yüzde 70, yurt içi kurumsal yatırımcılar için yüzde 20 ve yurt dışı kurumsal yatırımcılar için ise yüzde 10 olarak yapıldı. Halka arza ilişkin dağıtım fiyatları ve talebi karşılanan başvuru sayısı, yatırımcı grubu bazında aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

Vera Konsept Gayrimenkul nun halka arz büyüklüğü 868 milyon Türk Lirası

VERA  GYO KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

Ayrıca Vera Konsept GYO halka arz katılım endeksine uygun olarak işlem görecek. Buna göre İslami hassasiyeti olan yatırımcılar için Vera Konsept GYO halka arzı uygundur.SPK haftalık bültenine göre, Kurul, Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 15,78 liradan halka arz başvurusunu onayladı. Vera Konsept GYO'nun temelleri 2018 yılında atılmıştır. Bu süreçte "Vera Grup Mühendislik A.Ş" ismiyle ticari ve yaşam alan projelerine odaklanarak kurulan firma, 2023 senesinde önemli bir adım atarak, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan alınan izinle "Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı" statüsüne kavuşmuştur.

Vera GYO halka arz sonuçları açıklandı mı? Kaç lot verdi?

Vera Konsept GYO halka arz oluyor: Vera Konsept GYO halka arz hisse fiyatı ne kadar? VRGYO hangi bankalarda var?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön