27 / 04 / 2024

İzmir Aliağa'da yeni yat üretim tesisi kuruluyor!

İzmir Aliağa'da yeni yat üretim tesisi kuruluyor!

Türkiye'de yatçılık sektörü yeni bir yatırımla büyüyor. İzmir Aliağa'da Aurora Nautical Turizm Yatçılık şirketi tarafından kurulacak tesiste 5-24 metrelik yatlar üretilecek. 



Aurora Nautical Turizm Yatçılık şirketi "Tekne ve Yat İmalat Tesisi" için harekete geçti. Şirket, tekne va yat işletmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yaparak Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecini başlattı. Hızla gelişen yatcılık sektörüne katkı sağlayacak imalat tesisi İzmir'in Aliağa ilçesinde hayata geçecek. 

İzmir Aliağa da yeni yat üretim tesisi kuruluyor!

PROJE TOPLAM BEDELİ 284 MİYON 541 TL!

Beş ile yirmi dört metre büyüklüğünde yat ve teknelerin üretileceği tesis toplam 284 milyon 541 bin TL'ye mal olacak.

1 YILDA 60 ADET ÜRETİM YAPILACAK

Proje kapsamında ÇED sürecinin sonuçlanmasıyla birlikte yılda 60 adet deniz aracı üretilmi yapılacak.

230 metrekarelik kapalı alanda gerçekleştirilmesi planlanan projede, 2 kişilik personel ile yılda 300 gün ve günde 8 saat çalışacak. 

İzmir Aliağa da yeni yat üretim tesisi kuruluyor!

TEKNE VE YAT ÜRETİM AŞAMASI NASIL İLERLEYECEK?

Proje alanında siparişlere bağlı olarak 5 - 24 metre arasında muhtelif ebat, cins ve özellikte polyester gövdeli tekne üretimi tasarlanacak.

Aurora Nautical Turizm Yatçılık şirketi tekne ya da yat üretimini sipariş üzerine yapacak. Böylece müşterinin isteği ve ihtiyaçları doğrultusunda kompozit malzemeden tekne yat tasarımı yapılacak.

Tasarım aşamasından sonra tasarıma uygun hammadde (ahşap, polyester metal) piyasadan temin edilerek üretim aşamasına geçilecek.

İzmir Aliağa da yeni yat üretim tesisi kuruluyor!

ÜRETİLEN TEKNE VE YATLAR MÜŞTERİLERE NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Gövde imalatı tamamlanan teknenin işlevsel sistemleri olan yakıt sistemi, tank havalandırma sistemi, gibi devrelerin montajı yapılacak. Daha sonra pervane, şaft, dümen gibi makineekipmanların montajı gerçekleştirilecek. Elektrik bağlantıları yapıldıktan sonra mobilya temini ve montajı tamamlanacak. Son olarak astar-macun tamamlanarak denize indirilmeye hazır hale getirilecek. Denize indirilen tekne/yat deniz içerisinde gerekli kontrol ve deneme sürüşleri tamamlandıktan sonra müşteriye teslim edilecek. 

İzmir Aliağa da yeni yat üretim tesisi kuruluyor!

AURORA NAUTİCAL'IN ALİAĞA TEKNE VE YAT İMALAT TESİSİ NEREDE OLACAK? 

Aurora Nautical Turizm Yatçılık tarafından kurulacak tesis, İzmir İli, Aliağa İlçesi, Çoraklar Mahallesi, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi Nemrut Küçük Sanayi Sitesi, Adnan Saka Bulvarı 5007 sk. A1 Blok 8 Numaralı Bağımsız Bölüm No:4/5H adresi içerisinde 230 metrekarelik kapalı alanda faaliyet gösterecek. 

Koza Altın, yeni altın ocağı açıyor!

Kiler GYO Referans Göktürk için ruhsat başvurusu yaptı! 182 konutluk yeni projede ön talep fırsatı!

Merkez Bankası, 3 ayda 132 ton altın sattı!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön