18 / 05 / 2024

Tofaş temettü dağıtma kararı aldı! Tofaş temettü ödemeleri 2023 ne zaman? Tek tek açıklandı, hemen bakın! 

Tofaş temettü dağıtma kararı aldı! Tofaş temettü ödemeleri 2023 ne zaman? Tek tek açıklandı, hemen bakın! 

Yatırımcıların merakla beklediği karar geldi. Tofaş Türk Otomobil Fabrikası AŞ, hissedarlarına temettü (kar payı) ödeme kararı aldı. Peki Tofaş temettü ödemeleri 2023 ne zaman? Tek tek açıklandı, hemen bakın...



TOFAŞ TEMETTÜ DAĞITACAĞINI DUYURDU

TGRT Haber'de yer alan habere göre, Borsa İstanbul’da listelenen köklü şirketlere yatırım yapmak isteyenler, bir taraftan da temettü dağıtan şirketler araştırması yapıyor. Yatırımcılarına her sene belirli dönemlerde kar payı ödemesi yapan firmalar arasına Tofaş da katılıyor. Verilen detaylara göre, Tofaş Türk Otomobil Fabrikası AŞ tarafından KAP’a yapılan bildirimde 23 Mart'ta hissedarlara temettü dağıtılacağı duyuruldu.

Tofaş temettü dağıtma kararı aldı! Tofaş temettü ödemeleri 2023 ne zaman? Tek tek açıklandı, hemen bakın! 

KAP açıklamasının detaylarına bakıldığında “Net dönem kârından, Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Şirketimiz Ana Sözleşmesi hükümleri ile Kâr Dağıtım Politikasına uygun olarak, yasal yükümlülükler düşüldükten sonra, Ortaklarımıza brüt yüzde 600,00 oranında toplam 3.000.000.000 TL nakit temettü ödenmesine karar verildi” ifadeleri yer aldı. Yapılan açıklama sonrası Borsa İstanbul BİST 100 endeksinde ve Tofaş’ın hisse senedi fiyatlarında da hareketlilik arttı.

23 MART'TA ÖDEME YAPACAK

Tofaş’ın temettü dağıtma kararı alması borsa yatırımcılarını da heyecanlandırdı. KAP açıklamasında ayrıca 2022 yılı konsolide Bilanço ve Gelir Tablosu'na göre şirketin 2022 yılı ana ortaklığa ait net dönem kârının 8.562.191.000 Türk Lirası olduğu bildirildi. Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, temettü veren şirketler yatırımcısını yakından ilgilendiren açıklamada “Dönem içinde sosyal yardım amacıyla vakıf ve derneklere yapılan bağış ve yardımların tutarı ise 21.028.679 TL'dir.” ifadelerine de yer verildi.

Borsada ‘iflas’ şoku! Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu? En çok hangi hisseler geriledi?

Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS bedelsiz ne zaman? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

Temettü verecek şirketler peş peşe açıklandı! İşte tek tek açıklanan o şirketler ve temettü tutarları! Hemen bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön