03 / 05 / 2024

TOGG satış fiyatı ne kadar?

TOGG satış fiyatı ne kadar?

TOGG ilk yerli otomobil gündemi meşgul eden konulardan biridir. Özellikle satış fiyatı. Peki TOGG satış fiyatı ne kadar? İşte detaylar!



TOGG SATIŞ FİYATI NE KADAR?

TOGG fiyat listesi henüz tam olarak açıklanmadı. Ama TOGG otomobil fiyatları hakkında öne sürülen bazı bilgiler aracın yaklaşık 180 bin TL ile 250 bin TL arasında piyasaya sürüleceği yönünde iddialar bulunmaktadır.

TOGG PARÇALARI HANGİ ÜLKELERDEN?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, banttan inecek ilk araçlarda bulunan elektrikli motorun yurt dışından geleceğini belirtmişti. Bakan Varank, "Otomotiv endüstrisi hata kabul etmeyen bir alandır. Doğrulanmış, güvenliği ispatlanmış ürünler kullanma mecburiyeti bulunmaktadır. Otomobili ilanından sonra bir motor geliştirmeye başlasanız o motoru bu arabaya takmak için gerekli sertifikasyon ve test süreçlerinin bitirilmesi yıllar süreceği için bu kolay bir yerlileştirme hamlesi olmamaktadır. Yine de motorun yerlileşmesiyle ilgili şu anda çalışmalar devam ediyor" dedi.

TOGG YÜZDE 100 YERLİ Mİ?

TOGG yerli otomobilin, parçalarının yerli olup olmadığına dair pek çok soru yöneltilmektedir. TOGG minimum olarak yüzde 51 yerlilik ile piyasaya çıktı. 2025 yılında da minimum yüzde 65 yerliliğin yakalanacağına dair hedefler bulunmaktadır. Ancak denildiği gibi ilk önce TOGG minimum yüzde 51 yerlilik oranı ile meraklıların beğenisine sunulacak.

TOGG YENİ İŞ BAŞVURUSU AÇTI!

TOGG iş başvurusu ile birçok çalışana iş olanağı sağlayacak. 2023 yılının Şubat ayında ön siparişleri almaya başlayacak olan fabrika, 8 yıl içinde 1 milyon adet araç üretimini hedefleyecek. Peki, bu organizasyon içerisinde yer almak isteyenler TOGG iş başvurusuna nasıl başvuracak. TOGG çatısı altında çalışmak isteyenler, resmi Linkedin sayfasından isteyenler başvurusunu yapabilir.

TOGG İŞ BAŞVURUSU BİLGİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOGG'un fabrika açılış töreninde istihdama dair; "Her sene 175 bin araç üretilirken 4300 kişiye doğrudan 20 bin kişiye dolaylı olarak iş sahibi edilecektir. 2030 yılına kadar üretilecek 1 milyon adet araçla milli gelirimize 50 milyar dolardan cari açığın azaltılmasına yönelik 7 milyar dolardan fazla kazanç sağlayacağımızı düşünmekteyiz" şeklinde konuştu.

TOKİ 3+1 peşinat ne kadar 2022?

Anneleri sevindiren haber geldi! PTT’den 16 bin TL’yi gidin hemen çekin! İşte detaylar!


Geri Dön