Otomobil

Togg T10X kaç liraya şarj olacak? İşte kısa ve uzun mesafede ödenecek şarj ücretleri!

Yerli otomobil Togg’un ilk sahipleri 29 Mart tarihinde yapılan çekiliş ile kamuoyuna açıklandı. Araçlarını almak için gün sayan tüketiciler, şimdi de Togg’un kilometre başına ne kadar enerji tüketeceğini merak ediyor.İlk aşamada Togg için  177 bin 467 kişiden talep gelirken, aracın ilk 29 Mart’ta noter huzurunda yapılan çekilişle açıklandı

Türkiye’nin ilk yerli otomobili Togg T10X tüketicilerden büyük ilgi görüyor. İlk aşamada Togg için  177 bin 467 kişiden talep gelirken, aracın ilk 29 Mart’ta noter huzurunda yapılan çekilişle açıklandı. Şimdi merak edilen konu ise şart ücretleri.

Togg marka araçlarını teslim alacak kişiler, şarj ücretlerini merak ediyor. Togg’un şarj istasyonu ağı olan Trugo, fiyat listesini açıklayarak bu konuda kafalara takılan soruları yanıtladı. Açıklanan fiyat listesine göre; Togg’da kilovatsaat (kWh) başına birim ücret 7,99 lira olarak belirlendi. Tüketim bedeli ise kilometreye bağlı olarak değişecek. Togg, 100 kilometrelik bir yolda 16.7 kWh enerji tüketiyorsa bu kadar mesafede harcanan enerji için hızlı şarja 133 lira ödeneceği belirtildi. Evde şarj edilmesi halinde ise maliyet 30 liraya kadar düşüyor.

523 KİLOMETRE YOL GİDİYOR

Togg’un kısa ve uzun menzilli akıllı cihazlarında menziller batarya kapasitelerine göre farklılık gösteriyor. Kısa menzilli Togg 52.4 kilovatsaat bataryaya sahip. Kısa menzilli olan araç 314 kilometre yol alabiliyor. Uzun menzilli Togg’un ise 88.5 kilovatsaat bataryasıyla 523 kilometre yol gidebildiği belirtildi.

Batarya kapasitesi 52.4 kilovatsaat olan Togg’un hızlı şarj maliyeti Trugo istasyonlarında yaklaşık 418,6 lira olarak açıklandı. 88.5 kilovatsat batarya kapasiteye sahip olan Togg marka aracın şarj maliyeti ise 707,1 lira olarak belirlendi. Ayrıca şarj tamamlandıktan sonra şarj istasyon alanının otopark olarak kullanılması halinde ise dakikada 50 kuruş ücret alınacağı bildirildi.

DENEYİM MERKEZİ AÇTI

Otomobilseverler ile buluşmak için gün sayan Togg, İstanbul Zorlu Center’daki deneyim merkezinden sonra Ankara’da Söğütözü’nde de kapsamlı bir deneyim merkezi açtığını bildirdi. Tüketiciler, bu deneyim merkezlerinde ‘Türkiye’nin elektrikli ilk akıllı cihazı’ olarak lanse edilen T10X model aracı inceleyerek gerekli bilgilere sahip olabilecek. Araç sahipleri deneyim merkezinde yer alan videolar aracılığıyla Togg ekosistemini de daha yakından tanıma fırsatını elde edecek. Ayrıca aracın özelliklerinin yanı sıra Trugo şarj ağı ve şarj deneyimi konusundaki bütün detaylar hakkında da yetkililerden bilgi alabilecekler.

Togg CEO’su Gürcan Karakaş, 2023 yılı içerisinde deneyim merkezlerinin sayısını sekizi mobil deneyim merkezi olmak üzere 18’e çıkaracaklarını açıkladı.