07 / 05 / 2024

TOGG hakkında sorulan soruların yanıtları! Elektrikli araba 100 km'de ne kadar yakar 2022? TOGG pil ömrü ne kadardır

TOGG hakkında sorulan soruların yanıtları! Elektrikli araba 100 km'de ne kadar yakar 2022? TOGG pil ömrü ne kadardır

TOGG hakkında merak edilen pek çok nokta bulunmaktadır. İşte o konulardan birkaç tanesine dair ayrıntılar!



TOGG PİL ÖMRÜ NE KADARDIR?

TOGG modellerinin şu an için açıklanan 300 ve 500+ km menzile sahip olduğu ve bu batarya kapasitelerinden yola çıkarak 15 gW saatlik kapasitesinin olduğudur. Bir fabrikanın yılda yaklaşık 190 bin araca denk geleceği de açıklanmıştır.

TOGG NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?

Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otomobili TOGG, Cumhuriyet'in 99. yıl dönümünde 29 Ekim'de banttan indi ve tüm Türkiye'ye tanıtıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOGG'un seri üretimine dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye’nin ilk yerli ve milli elektrikli otomobil markası Togg'u Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıl dönümünde görkemli bir şekilde 29 Ekim'de banttan indirdik. Şubat’ta satışı, Mart ayı sonunda da teslim işlemine başlanacak." ifadelerinde bulundu. Bu bilgilere göre; TOGG, Şubat ayında satışa çıkarılacak ve Mart ayı sonunda sahiplerine teslim edilecek.

ELEKTRİKLİ ARABA 100 KM’DE NE KADAR 2022?

Elektrikli araçlar aynı tempoda düz bir yolda 100 kilometrede ortalama 17,5 kWh değerinde elektrik harcamaktadır. Binek araçta ise 100 kilometrede ortalama 6 litre dizel harcamaktadır. Kasım 2022 fiyatları ile 100 km için elektrikli araç şarj bedeli: Evde şarj etmeniz durumunda 17,5×1,73 TL = 30,27 TL’dir.

TOGG ÖN SİPARİŞ TARİHİ BELLİ OLDU MU?

Togg'un resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamalara göre; "Mart 2023 tarihinde yollara çıkacak akıllı, elektrikli cihazımıza olan ilgiyi gurur ile takip ediyoruz. Daha önce de açıkladığımız gibi ön sipariş sürecini Şubat 2023 itibarı ile başlatmış olacağız. O tarihe kadar kullanıcılarımızı merkeze aldığımız #USECASEMobility® vizyonumuza uygun bir şekilde vatandaşlarımızı sürece dair bilgilendirmeye devam edeceğiz."

Ziraat bankası emekli promosyon 2022 ne zaman verilecek? Ziraat Bankası emekli promosyonu ne kadar oldu?

TOKİ iade paralarının sorgulaması devam ediyor! TOKİ para iadesi ne zaman yapılacak? İşte detaylar!


Geri Dön