02 / 05 / 2024

TOGG’un fiyatı belli oldu mu! İşte merak edilen sorunun cevabı

TOGG’un fiyatı belli oldu mu! İşte merak edilen sorunun cevabı

Merakla beklenen türkiye'nin otomobili TOGG'un sonunda çıkış tarihi yaklaşıyor. Herkesin merak ettiği diper bi onuda TOGG'un fiyatı. Üzerinde türlü türlü nedenlerle fiyat tahmini yapıldı. Peki Türkiye’nin yerli otomobili kaç paradan satılacak?



Elektrikli araç (EV), birincil güç kaynağı olarak benzin veya dizel yakıt yerine elektrik kullanan bir araç türüdür. Bu elektrik,  piller, yakıt hücreleri ve hatta jeneratörler gibi çeşitli kaynaklardan gelebilir. Elektrikli araçlar, diğerlerinin yanı sıra arabaları, otobüsleri,  motosikletleri ve bisikletleri içerebilir. Geleneksel içten yanmalı motorlu araçlara göre önemli ölçüde daha az emisyon üretirler ve bu da onları ulaşım  için daha çevre dostu bir seçenek haline getirir.

 Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG, önümüzdeki ay ön siparişe start verecek. Şubat ayı itibariyle alınacak olan ön siparişler Mart ayından  itibaren sahiplerine teslim edilecek. Peki TOGG nasıl bir fiyat etiketine sahip olacak?

TOGG’un fiyatı belli oldu mu! İşte merak edilen sorunun cevabı
Bilindiği üzere TOGG’un da yer aldığı sınıftaki elektrikli otomobillerden alınan ÖTV oranı yüzde 15’e düşürülmüştü. Bu hamle ile birlikte TOGG’un fiyatında da önemli bir düşüş yaşandı. Zira bu karar alınmadan evvel TOGG’un 1 milyonun üzerinde bir etiketle satışa sunulacağı söyleniyordu. Lakin ÖTV kararı işleri değiştirdi. Peki Türkiye’nin yerli otomobili kaç paradan satılacak?


Geri Dön