15 / 05 / 2024

Togg’un fiyatı ne kadar olacak? Togg CEO’su çok net konuştu! Kimsenin bilmediği o planı açıkladı

Togg’un fiyatı ne kadar olacak? Togg CEO’su çok net konuştu! Kimsenin bilmediği o planı açıkladı

Türkiye’nin ilk yerli otomobili Togg’un yollara çıkacağı gün merakla beklenirken “Togg’un fiyatı ne kadar olacak?” sorusuna da yanıt aranıyor.  Togg CEO’su Gürcan Karakaş, Togg'un fiyatının şubat ayında açıklanacağını belirtti ve Togg'un borsaya açılmasının da gündemde olduğunu söyledi.



ÖN SİPARİŞLER 2023 YILINDA ALINACAK

Togg için ön siparişlerin 2023 yılının Şubat ayında alınacağını, ilk yıl 20 bin adet araç üretileceğini söyleyen Karakaş, “Siparişler 2023 yılı boyunca teslim edilecek. İlk akıllı cihazın mart sonunda trafiğe çıkmasını hedefliyoruz. Ortalama 18 ay sonra Avrupa pazarına giriş yapılması planlanıyor. Sedan model akıllı otomobilin ise 2025 yılının ilk yarısında piyasada olmasını öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.

İHTİYAÇ HALİNDE B SUV ÖNE ÇEKİLEBİLİR

2023 yılında C-SUV, 2024 yılında ise Sedan modellerinin daha sonra ise C segmentte Hatchback, MPV ve B segmentte ise SUV modellerinin satışa sunulmasını planlıyoruz. B segmenti Togg’un 2027 yılında piyasaya sunulacağı da açıklanmıştı. Ancak vatandaşlar görece daha ulaşılabilir olan B SUV Togg’un üretiminin öne çekilip çekilmeyeceğini merak ediyordu.

Togg CEO’su Karakaş, “Salgından önce B segmentinde bir azalma vardı. Talep C segmentinden de D segmentine kayıyordu. Bu ne kadar kalıcı olacak zaman içinde onu da göreceğiz. Şimdilik planımızda yok ama gerekmesi halinde B SUV otomobilin üretimini erkene çekecek bir altyapımız var” ifadelerini kullandı.  

BORSAYA AÇILABİLİR

Türkiye'nin yerli otomobili Togg, borsaya açılmaya hazırlanıyor. Karakaş, bu konuda, “Her profesyonel şirketin büyümesini daha ileri bir noktaya götürmek için bu noktaya gitmesi lazım. Biz de buna hazırlanıyoruz" dedi.

ÖTV matrah düzenlemesinin ardından otomobil fiyatları ne kadar oldu?

İslam Memiş, gram altının alternatifini resmen açıkladı! Vergisi yok, çok daha avantajlı….

O cezalar tamamen silinecek! Ödemeden bakın! Başvuru yapmaya gerek var mı?

 


Geri Dön