05 / 05 / 2024

Tokat'ın en önemli sorunu imar!

Tokat'ın en önemli sorunu imar!

Tokat Hürsöz Gazetesi'nin yazarlarından Salih Ertaçoğlu bugünkü yazısında Tokat'taki imar planlarını ele aldı. İşte Salih Ertaçoğlu'nun o yazısı...



Bu sütunlarda uzun yıllar Başyazarlık yapmış, Şehrimizin imarı, gelişmesi, kalkınması için kafa yormuş rahmetli Osman Özsoy'un o dönemlerde önerilerinin yüzde biri karşılanmış dikkate alınmış olsaydı. Şehrimiz bugünkü kör düğüme düşmeyecekti. 


-Her ne hikmetse ben herşeyi bilirim huyu bazı gerçekleri kabul edemiyor, eleştirilere tahammül bile gösterilmiyor. Getirildiğimiz durum ise ortadadır. 


Gelelim güncel önemli konumuza. Şehir imar planı, şehrimizin en önemli sorunlarından biri olmaya devam ediyor. Her Belediye Meclis toplantısına ortalama 15-20 adet imar planı değişiklik teklifleri geliyor, imar Komisyonunda görüşülen isteklerden uygun görülenler kabul ediliyor. Uygun görülmeyenler ise ret ediliyor. Şehrimizin inkişaf alanlarına ihtiyacı ortadadır. Birinci derecede tarım alanı niteliği taşıyan Kazova istikametinde gelişme imkanı yoktur. Tokat tarımının ve üretim alanlarının korunması, beton yığınlarının oluşmasının önlenmesi Tokat tarımı ve ekonomisi için çok büyük önem arz ediyor sulama kanallarına yatırımlar boşa yapılmadı. 


Sivas Tokat Çevre Yolumuzun hizmete girmesiyle Ağır vasıta trafiği şehir merkezinden kurtarılmıştır. Çevre yolumuz geçtiği arazilerin topoğrafik yapıları nedeniyle; imar gelişmesine yerleşme yerlerinin elde edilmesini engellemiştir. Tokat-Niksar Devlet Karayolu inşaatı; Gümenek ilerisinden başlamış yağmurlu istikametinde Yavaşta olsa devam etmekte. Ağır Vasıtalar Turhal istikametinden gelerek, Niksar, Erbaa, Reşadiye Koyluhisar-Su Şehri Erzincan Erzurum istikametine giderken, şehrimiz merkezini kullanmakta yoğun sıkışmalara da neden olmaktadır. Tokat-Niksar Karayolu inşaatı; Tokat merkezine yaklaşmadan, Gümenekten giriş sağlanarak  TOKİ  kuzeyi, Yazıcıoğlu kuzeyi, bağların kuzeyinden geçirilerek sigara fabrikası üzerindeki çevre yolu kavşağına birleştirilecek kuzey çevre yolu; aynı zamanda şehir imar planında yeni gelişme, yerleşme alanlarının kazanımını sağlayacaktır. Belediye Meclisimizdeki konu tarafımdan gündeme getirilmiş, yapılan açıklamada, önceki Belediye Meclisince kararın alındığı bilgisi verilmiştir. Meclisten karar almak yetmiyor temenniden öteye geçmediği de bilinmekte. Gerekirse siyasilerimizde devreye sokularak, gündeme taşınmalıdır. Konu şehrimiz için hayatı önem taşıyor. Devlet Karayolları Bölge Müdürlüğü, ve genel müdürlük nezdinde girişimlerle hiç olmazsa kuzey çevre yolunun projesi güzergahı belirlenmiş olur. 


Belediyemizde; belirlenmiş kuzey çevre yolu güzergahına göre şehrimizin inkişaf bölgelerini, yerleşim alanlarını tesbit edebilir. Böylece şehir içindeki imar karmaşasınında nispeten önüne geçilmiş olur. Şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmetler niyaz ediyoruz. Sevgi ve Saygılarımla Bu vesile ile Tokatlı hemşehrilerimin Kurban bayramını kutlarım. 

 


Salih Ertaçoğlu/Hürsöz


Geri Dön