30 / 04 / 2024

Çerkezköy’ün imar sorunu çözülmeli!

Çerkezköy’ün imar sorunu çözülmeli!

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, mecliste görüşülecek olan ve Büyükşehir Belediyesi’ne yetki verilmesini içeren imar ile ilgili gündem maddesini değerlendi. Öğe, “Çerkezköy’ün en önemli sorunu imar konusudur'' diye konuştu.



Çerkezköy Belediye Meclis Toplantısı öncesi AK Partili meclis üyeleri ve İlçe Başkanı Abdullah Öğe tarafından grup toplantısı düzenlendi. Toplantıda, belediye meclisi gündemindeki 3 ve 7. maddeler değerlendirildi. 

Çerkezköy Bakış Gazetesi'nde yer alan habere göre, Öğe, Kızılpınar ve Veliköy Mahallesi’ni ilgilendiren 7. madde ile ilgili açıklama yaptı. 

Konu ile ilgili konuşan Abdullah Öğe, şu ifadeleri kullandı: “Belediye meclisimizin gündeminde olan birkaç konuda sizleri bilgilendirme ve görüşlerimizi açıklama ihtiyacı duyduk. Çerkezköy’ü ilgilendiren konularda Çerkezköylü hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını, belediyenin üzerine düşen konuları meclis üyelerimizin doğru karar almalarını bu konuda Çerkezköy’de yaşayanların menfaatine karar almalarını hepimiz canı gönülden istiyoruz. Bu konuda bizler de elimizden geldiği kadar AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı olarak hassasiyetimizi meclis üyelerimizle birlikte gösteriyoruz. Belediye meclisinde bu ay gündemde olan bir madde ile alakalı basın açıklaması yapmak istedik. Meclisteki 7 madde ile ilgili Plan Proje Müdürlüğünün böyle bir dilekçesi var. Dilekçe şöyle: Plan ve Proje Müdürlüğünün 27. 08. 2018 tarihli 117 sayılı Kızılpınar İmar Planı değişikliği ve ilavesi hakkında müzakerenin müzakeresi belediye meclis gündemine alınmış bulunmakta. Bu konuda bir karar aldık. “İmar Planı değişikliği ve ilave imar planı yapımında kabul, onay ve askı sürecinde yaşanacak zaman kaybını önlemek amacıyla Kızılpınar Mahallesi Bedirhan deresi ve Veliköy Mahallesi sınırları arasında yer alan bölgeye ait 1/5000 ölçekli nazım imar planına esas 1/1000  ilave uygulama imar planı ve kısmı uygulama imar planı değişikliği teklifi ve eklerinin aynen veya değiştirilerek onaylanmasına ilişkin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne yetki verilmesi hususunda gerekli karar ihtasını arz ederim.  

“ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ NE İŞ YAPACAK?”

Kızılpınar ve Veliköy arasında sol tarafta bulunan alanda bir imar plan değişikliği söz konusu buradaki imar plan değişikliği biliyorsunuz 5 binlik imar plan uygulaması Büyükşehir yetkisinde olan bir imar plan değişikliği. Çerkezköy Belediyemiz şöyle bir gerekçeyle diyor ki: Biz binlik imar yani uygulama imar planı değişikliğini de Büyükşehir’e devretmek istiyoruz. Şimdi ben buradan Çerkezköylü belediye yetkililerine seslenmek istiyorum. Çerkezköy Belediyesi ne iş yapacak? Eğer Çerkezköy’ün mahallelerinde Kızılpınar mahallesinde bir imar planı değişikliği varsa binlik uygulama imar planı da Çerkezköy Belediyesinin yetkisindeyse bizim Çerkezköy belediye meclis üyeleri veya imar komisyonundaki arkadaşlar bu uygulamayı tartışacak kapasitede değil mi? Neden büyükşehir Belediyesine Kızılpınar’da bulunan bu alanların binlik uygulama planı Çerkezköy’de yapılırken neden Büyükşehir’e devretme ihtiyacı duyuyoruz. 4,5 yıldır neden bu yapılmadı? Neden şimdi gündeme geliyor. Birçok konu özellikle seçime yakın bu dönemde önümüze gelecek. Ama enteresan olan bir konu bunun gerekçesi ‘olarak da onay ve askı sürecinde yaşanacak zaman kaybı’ deniyor. Bizim, Çerkezköy Belediyesi’nin bir haberi, vatandaşın bir bilgisi olsun. Vatandaş burada yapılacak olan değişiklikleri Kızılpınar’daki değişiklikleri Kızılpınar Mahallemizin sakinleri, Çerkezköy’deki vatandaşımız buradaki imar planını bilmesi en doğal hakkıdır. Buradan bir şey mi kaçırılıyor? Neden Büyükşehir’e devrediyoruz.” ifadelerini kulandı.   

“NEDEN BÜYÜKŞEHİR’E DEVREDİYORSUNUZ” 

Öğe, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Birçok hizmet söz konusu olduğu zaman bunu neden yapmıyorsunuz denildiği zaman belediye’nin en önce arkasına saklandığı bahane ‘burası Büyükşehir’in yetkisinde’ demesidir. Madem bunu şikayet ediyorsunuz, neden Çerkezköy Belediye’sinde mecliste ve komisyonlarda görüşülebilmesine rağmen Büyükşehir’e devrediyorsunuz. Şimdi Büyükşehir’de Meclis üyeleri var. Şarköy’den Büyükşehir Belediye Meclis üyesi, Hayrabolu’dan Belediye Meclis üyesi, Kızılpınar’daki bizim 1/1000’lik imar projesi ihtiyacımızı ne kadar bilebilir. Biz o zaman bu Meclis Üyelerini neden seçtik. Buradan da açıkca Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyelerine de seslenmek istiyorum. Biz gurubumuz olarak bu maddenin reddine karar verdik. Meclisten komisyona da sevk edilse biz bu maddenin reddine oy vereceğiz. Ancak CHP’li meclis üyelerine sesleniyorum. Bu konunun sizlerde Çerkezköy’de sizin önünüzde o masada karar alınması için bu konunun CHP’li Meclis üyelerince de reddedilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunun gibi birçok konu ilerleyen zamanlarda önümüze gelecek. Kızılpınar’daki bu alanla ilgili imar değişikliğini Çerkezköy Belediyesi yapamayacaksa ne iş yapacak. Ben bunu Çerkezköy Belediye Meclis Üyelerine tüm partili üyelerin bu konularla ilgili çalışmaları imar komisyonunda yapabileceğine inanıyorum. CHP’li Belediye yönetimi kendi meclis üyelerine bu konudaki kararlarına güvenmiyor mu? Buradan bu sonuç ortaya çıkıyor. Bizim yetkimizde olan bir yerde neden Büyükşehir karar alıyor. 

“SEBEBİ GAYET AŞİKARDIR”

 Bir konuyla ilgili daha bilgi verelim. Bazı caddeler Büyükşehir’in yetkisine devredilmesi konusudur. “Gündem maddelerinden 3. maddede Çerkezköy hudutları dahilinde ilgili kanun madde kapsamında aşağıdaki caddelerin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait ana halter yol olarak değerlendirmesi hususunda gerekli kararı arz ederim.” Bunun istenmesinde yasal bir sıkıntı yok. Ancak 4,5 yıl geçmiş. 4,5 yıldır kendi yetkisinde olan caddeleri sayıyorum; Fatih Caddesi, Narin Caddesi, Orkide Caddesi gibi birkaç cadde daha var. Bu caddeler Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallemizde kalan Ambardere mevkiinde olan caddeler. 4,5 yıldır kendi yetkinizde olan bu caddeler seçime 6 ay kala Büyükşehir Belediye’sine devredilmek isteniyor. Sebebi gayet aşikardır. Vatandaş bu caddelere neden hizmet götürülmediğini sorduğunda ‘bu caddeler Büyükşehir Belediyesi’ne ait’ diyebilmek içindir. Eğer Büyükşehir Belediyesi’nde bu caddelere hizmet edilecekse bunu neden 4 buçuk yıl önce göreve geldiğiniz zaman yapmadınız? Bu caddeleri Büyükşehir’e devretmiş olsaydınız buralardaki altyapı ve yol sorunları çözülmüş olurdu zaten. Gerçi biz Büyükşehir Belediyesi’nden böyle bir yetenek ve çalışma beklemiyoruz. Şuanda Tekirdağ’ın birçok ilçesinde olduğu gibi bir yağmurda caddeler sular altında kalıyor. TESKİ’nin başarısız bir yönetimi var. Değerli arkadaşlar Çerkezköy, Çerkezköy’ün yetkisi içerisinde Çerkezköylüler tarafından yönetilmelidir. Çerkezköy’ü birlikte yönetiyoruz diye iddialarda bulunmak sadece tabelalarda yazmakla olmuyor. Ben Şarköy’deki Malkara’daki meclis üyesinin Çerkezköy ile ilgili planlarda karar verme yetkisi olduğunu düşünmüyorum.Evet yetkili olabilir ama yeterli bilgiye kesinlikle sahip değildir. Bizler pahalı konserlere ücret verilsin mi? bazı yerlere gezi düzenlensin mi? bazı yerlerde pahalı karşılamalar yapılsın diye mi karar alıyor meclis üyeleri? Meclisi ilgilendiren konuların başında Çerkezköy’ün imar konusudur.” 

EN ÖNEMLİ KONU İMAR

Meclisi ilgilendiren en önemli imar sorunu olduğuna dikkat çeken Öğe “Çerkezköy’ün en önemli sorunlarından biri imar konusudur. İmar konusu Çerkezköy Belediye Meclisinde tartışılmıyorsa, kusura bakmayın bu belediye meclisini kapatın. Biz burada ona buna çeyrek altın takılacak, şu karşılanacak, şöyle pahalı konserler verilecek diye karar veren meclis istemiyoruz. Çerkezköy’ün en önemli sorunu imar sorunudur. Yıllardan beri çözülemeyen, hangi dönem olursa olsun ben bunu söylerim. Eğer gümrük üzerindeki imar hala çözülemediyse bunun altında başka bir sebepler var. Cesaret edin çözün, burada bir mağduriyet var. Eğer Kızılpınar’daki mahalledeki bizim mahallemizdeki 1/1000’lik uygulamayı da yapamıyorsanız bırakın belediyeciliği. Bu çiçek böcek işi değil” diye konuştu.


Geri Dön