03 / 05 / 2024

TOKİ 1 milyon arsa projesi başvuruları başladı mı?

TOKİ 1 milyon arsa projesi başvuruları başladı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOKİ aracılığıyla 1 milyon arsa satışının gerçekleştirileceğini açıkladı. Peki TOKİ arsa başvuruları başladı mı? TOKİ arsa başvuruları ne zaman başlayacak? İşte detaylar...



TOKİ 1 milyon arsa projesi başvuruları başladı mı?

TOKİ ARSA BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TOKİ ile 1 milyon 170 bin konut ürettik. Üç milyon konutun dönüşümünü tamamladık. Deprem ülkesi olan ülkemizde 12 (oniki) milyon vatandaşımızı güvenli konutlara kavuşturduk. 350 bin konutun dönüşümü devam ediyor. 250 bin sosyal konutun, 100 bin konut arsasının inşasına başlıyoruz. Konut amaçlı arsa üretimini 1 milyona çıkaracak bir hazırlığın içindeyiz" dedi.

1 milyon arsa satışına yönelik olarak önümüzdeki günlerde detayların açıklanması bekleniyor.

TOKİ 1 milyon arsa projesi başvuruları başladı mı?

Öte yandan Orta gelir grubu konut kampanyasının ayrıntıları belli oldu. Toplu Konut İdaresi Başkanlığının 250 bin sosyal konut kampanyasının ardından bu defa orta gelir grubu için yeni konut kampanyası geliyor.

Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut Projesinin ardından bu defa da orta gelir grubu için yeni konut kampanyası için düğmeye basıldı.

Konuya ilişkin önemli değerlendirmeler yapan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada İstanbul’da TOKİ alt gelir grubu için 18 bin lirayı aşmamak üzere belirtildiğini kaydederek, diğer şehirler için 16 bin lira olarak belirlendiğini ve buradan anladığımız İstanbul’da 18 bin liranın üzerinde, diğer illerde 16 bin liranınüzerinde vatandaşların başvurabileceğini kaydetti.

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan yaptığı açıklamada, orta gelir grubu için yapılacak olan kampanya da en az TOKİ kadar ilgi göreceğini söyleyerek, bunu Emlak Konut özel sektör ile birlikte yapacağını kaydetti.

Bursa'da 6 gayrimenkul satılıyor! 65 bin 600 TL'den başlayan fiyatlarla!

talya’da elektrik faturalına gelen astronomik zam karşısında fırıncılar: Ekmek lüks olacak!

Milli Emlak Yalova Çiftlikköy'de konut imarlı arsa satıyor! 


Geri Dön