28 / 04 / 2024

TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 5 sene içinde 12. Kalkınma Planı kapsamında 500 bin yeni sosyal konut inşa etmeyi planlıyor. Peki, TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?



Dar ve orta gelirli herkesi konut sahibi yapmayı planlayan devlet yeni konut projelerini peş peşe açıklıyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 5 sene içinde 12. Kalkınma Planı kapsamında 500 bin yeni sosyal konut inşa etmeyi planlıyor. Peki,  TOKİ  500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

12. Kalkınma Planı çerçevesinde dar ve orta gelirlileri kapsayan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 500 bin konut inşa edilecek. 

Türkiye'nin dört bir yanında konut ihtiyacını karşılamak için büyük bir projeye imza atan TOKİ, 5 senelik büyük bir hedefle konut sektöründe büyük yankı uyandırdı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 5 sene içinde 500 bin yeni sosyal konut inşa etmeyi hedefliyor. Söz konusu gelişme, özellikle konut sahibi olma hayali kuran dar ve orta gelirliler arasında büyük bir ilgi uyandırdı.

TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ'DEN 500 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ

Takvim'de yer alan detaylara göre, 12. Kalkınma Planı kapsamında illerdeki barınma sorununa sağlıklı çözümler üretilebilmesi amacıyla dar ve orta gelirlilere dair Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 2024-2028 yıllarında 500 bin konut hayata geçirilecek. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayından sonra TBMM'ye sunulan ve 2024-2028 dönemini kapsayan 12. Kalkınma Planı'nda, şehirleşme ve konut ile çevrenin korunmasıyla ve kentsel dönüşüm ile ilgili başlıklar da bulunuyor.

Kalkınma Planı kapsamında, "Afet tehlikesi ve riski altındaki alanlarla bu yerlerin dışındaki riskli yapıların güvenli ve sağlıklı yaşamayı esas alacak şekilde dönüştürülmesine dair uygulamaları etkinleştirmek ve yaygınlaştırmak" temel amaç olarak belirlendi.

Plan kapsamında kentsel dönüşümün şehir dokusuna, kimliğine ve estetiğine uygun, yerinde dönüşüm anlayışıyla farklı kentsel sorunlarla ortaya çıkan ihtiyaçlar gözetilecek ve değişik müdahale türlerini içerecek tarzda bütüncül yaklaşım geliştirilecek.

Kentsel altyapı niteliği ve yapı stoku, mal ve can kaybı açısından afet risk durumu, toplumsal güçlükler, etkilenen nüfus büyüklüğü, finansman gereksinimi gibi faktörler esas alınarak öncelikli dönüşüm alanları belirlenecek.

Plan kapsamında taşınmazların gerçek değerleri tespit edilecek ve değer artışlarının kentsel dönüşümde finansman kaynağı olarak kullanılması sağlanacak.

Kentsel dönüşüm projelerindeki anlaşmazlıkların daha hızlı çözüme ulaştırılması için ihtisas mahkemeleri oluşturulacak.

TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ İSTANBUL KONUT BAŞVURUSU NE ZAMAN, ŞARTLARI NELER?

İstanbul şehrinde bu proje kapsamında kaç konut yapılacağı henüz belli olmadı. Konu hakkında resmi açıklama gelir gelmez haberimizde yer verilecektir.

Çekmeköy'de konut imarlı 364 metrekarelik arsa satılıyor! Megakentte son dakika fırsatı! 

Prestijli taahhüt projelerinde Tanyer Yapı imzası!

Büyükşehir belediyesi 11 iş yerini kiraya verecek!


Geri Dön