27 / 04 / 2024

TOKİ 1 milyonuncu konutu 7 Temmuz'da teslim ediyor!

TOKİ 1 milyonuncu konutu 7 Temmuz'da teslim ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 1 milyonuncu konutu teslim etmek için hazırlanıyor. TOKİ, ülke genelinde toplam 24 bin 503 sosyal donatıya imza attı. 



Sosyal devlet anlayışıyla 2003 yılından günümüze konutu bulunmayan dar gelirli vatandaşlara az peşinat oranı, düşük taksit miktarı ve uzun vade fırsatlarıyla ev sahibi olma imkanı sunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 1 milyonuncu konutu teslim etmek için hazırlanıyor. 

Anadolu Ajansı'ndan Yıldız Nevin Güündoğmuş'un haberine göre; 2003 yılından günümüze kadar 1 milyon konut hayata geçiren TOKİ, 5 milyondan fazla vatandaşı konut sahibi yaptı. 

TOKİ 1 milyonuncu konutu 7 Temmuz da teslim ediyor!

Bu çerçevede TOKİ, 1 milyonuncu anahtarı, 7 Temmuz Çarşamba günü  Ankara  Sincan'da gerçekleştireceği törenle sahiplerine kavuşturacak. 1 milyonuncu konutun anahtarını, törene katılımı gösterecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmesi planlanıyor. 

Törende ayrıca canlı bağlantı kurularak 7 bölgede yer alan bir  TOKİ  projesine bağlanılıp, anahtar teslimlerinin ve kurdele kesiminin yapılması amaçlanıyor.
 
Bağlantı kurulacak şehirler ise Karadeniz bölgesinde Giresun Bulancak, Ege'de Denizli Bozkurt, İç Anadolu bölgesinde Konya İmrenler, Güneydoğu Anadolu'da Diyarbakır Sur, Marmara bölgesinde Kocaeli Dilovası, Akdeniz'de Burdur Karamanlı ve Doğu Anadolu bölgesinde ise Kars Sarıkamış şeklinde açıklandı. 

TOKİ 1 milyonuncu konutu 7 Temmuz da teslim ediyor!

- TOKİ'den şehirlere katkı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen talimatlarla 2003 yılında başlatılan konut üretim seferberliği ile aktif hale gelen TOKİ, 19 senede sosyal donatıları ve ürettiği konutlarla Türkiye'nin imar ve inşasına katkıda bulundu. 

TOKİ tarafından hayata geçirilen projelerde insanların toprakla buluştuğu, aile, komşuluk ve dayanışma kültürünü yükselten mahalle kültüründe yatay mimariyle yöresel mimarinin izlerine sahip yeni yaşam alanları yapılması amaçlandı.

TOKİ 1 milyonuncu konutu 7 Temmuz da teslim ediyor!

Şehirlerin ve kamu kuruluşların ihtiyaç duyduğu yapılar ve sosyal donatılar kapsamında da TOKİ, 27 bin 55 derslikli 1276 okul, 79 bin yatak kapasitesine sahip 201 öğrenci yurdu, 21 üniversite binası, yaklaşık 40 bin yatak kapasitesi olan 268 hastane, 97 sağlık ocağı, UEFA standartlarında 480 bin seyirci kapasiteli 19 stadyum, 993 spor salonu, 840 cami, 285 kamu hizmet binasının aralarında olduğu toplam 24 bin 503 sosyal donatıya imza attı. 

TOKİ 2020'de 131 bin konutun satışını gerçekleştirdi!

TOKİ 1 milyonuncu konutunu teslim ediyor!


Geri Dön