27 / 04 / 2024

TOKİ 100 konut kura sonuçları ne zaman belli olacak?

TOKİ 100 konut kura sonuçları ne zaman belli olacak?

Bir milyondan fazla kişinin başvuru yaptığı TOKİ projesi için konut sahipleri gerçekleşecek çekiliş sonrasında belli olacak. Peki TOKİ kura çekilişi belli oldu mu? Kuralar ne zaman çekilecek?



TOKİ sosyal konut projesi başvuruları geçtiğimiz günlerde son buldu. 1 milyonu aşan başvuruların kuraları için heyecanlı bekleyiş başladı. Peki  TOKİ  kuraları ne zaman çekilecek? İşte detaylar…

TOKİ KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Sözcü'de yer alan habere göre; Bakanlık tarafından yapılan açıklamada kura çekiliş yerinin ve programının daha sonra duyurulacağı açıklandı. Tahminlere göre kura çekilişin Şubat ayında gerçekleşmesi planlanıyor.

KURA ÇEKİLİŞİ

Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı verilecek, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile açıklanacak. Engelli vatandaşlarımıza konut sayısının yüzde 5'i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura sonucunda belli olacak.

Kura sonucunda hak sahibi olamayan vatandaşlar diğer alıcılar kategorisinde bulunan başvuru sahipleri ile beraber yeniden kuraya tabi tutulacaktır. Emekli vatandaşların konut sayısının yüzde 25'i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura sonucunda açıklanacak. 

Diğer başvuru sahipleri, idarenin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura sonucunda açıklanacak. Kura çekim işlemleri açıklanan kategori önceliğine göre gerçekleştirilecek.

Depreme dayanıklı, kimlikli, mahalle kültürünün yaşatılacağı ve yatay mimari esasıyla hayata geçirilecek sosyal konutlara toplam 1 milyon 211 bin 518 başvuru geldi. Söz konusu konutlar için kura çekiminin şubat ayı içinde yapılması planlanıyor.

Projeye en çok başvuru mega kent İstanbul'dan geldi. İstanbul'dan 375 bin 953, İzmir'den 75 bin 288, Gaziantep'ten 69 bin 686, Bursa'dan 56 bin 142 ve Ankara'dan 18 bin 38 kişi başvuru yaptı.
 

TOKİ 2020 ucuz konut kampanyasının tüm detayları!

100 bin sosyal konut projesi 13 soruda tüm detaylarıyla!

 


 


Geri Dön