16 / 05 / 2024

TOKİ 2022 projelerinde son dakika! 81 ildeki ucuz konutlar için talep toplanıyor! Hemen bu habere bakın!

TOKİ 2022 projelerinde son dakika! 81 ildeki ucuz konutlar için talep toplanıyor! Hemen bu habere bakın!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen TOKİ 2022 projeleri için talep toplanmaya başlandı. İşte konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar...



MALİYET DEVLET TARAFINDAN KARŞILANACAK

Söz konusu projelerle Vatandaşların erişilebilir şartlarda konut sahibi olmasını sağlamak, yüksek kira bedellerini düşürmek, salgın döneminde daralan konut arzını hızla artırmak hedefleniyor.

Dar gelirli vatandaşların kira öder gibi konut sahibi olacağı TOKİ 2022 projelerinde yer alan konutlar asgari ücretli ailelerin erişebileceği fiyat ve koşullarda satılacak. Artan inşaat maliyetleri ve arsa sorunu konusunda, tüm gerekli sübvansiyonları da yine devlet karşılayacak.

TOKİ 2022 projelerinde son dakika! 81 ildeki ucuz konutlar için talep toplanıyor! Hemen bu habere bakın!

GENÇLER DE EV SAHİBİ OLACAK

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının daha önce hayata geçirdiği sosyal konut projelerini kapsayan kampanyalarda hiç konutu olmayan emeklilere de konut ayrılacak. Ayrıca projelerde dar gelirliler, emekliler, şehit ve gazi yakınlarının dışında gençler ve yeni evlenecekler de ev sahibi olacak.

Yine aktarılan detaylara göre, Anadolu şehirleri ve mega kent İstanbul'da belirli aile geliri üst sınırı ve daha önce hiç evi olmaması koşullarının aranacağı kampanyada, başvurulardan sonra kura yolu ile konut edinimi sağlanmış olacak.


MEGA KENT İSTANBUL'DA DA ONBİNLERCE YENİ KONUT İNŞA EDİLECEK

Dar gelirli aileler tarafından merakla beklenen sosyal konut hamlesinde mega kent İstanbul'a önemli bir pay ayrılacağını kaydeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ''81 ilimizde olduğu gibi; İstanbul'umuza yeni on binlerce konut kazandıracağız" diyerek, gençlerimize, yeni evli kardeşlerimize, engelli kardeşlerimize, emeklilerimize, şehit ve gazi ailelerimize özel kontenjanlar ayıracağız. Evi olmayan tek bir kardeşimiz kalmayana dek bu çalışmayı azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

 

3 kamu bankasında peş peşe deprem! Halk Bank, Ziraat ve Vakıfbank'tan emekliye kötü haber! Duyan inanamadı! Hemen bakın!

Milyonların maaşına zam geldi! 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşında son dakika müjdesi! Hemen bakın!

Altın 3 gün sonra bu rakamı görecek! Her dediği çıkan altının efendisi İslam Memiş'ten flaş açıklama! Hemen bakın


Geri Dön