29 / 04 / 2024

TOKİ açıkladı! Kahramanmaraş ve Hatay'da kalıcı konut çalışmaları devam ediyor...

TOKİ açıkladı! Kahramanmaraş ve Hatay'da kalıcı konut çalışmaları devam ediyor...

Hatay Valisi Mustafa Masatlı tarafından, "İlde 33 farklı noktada TOKİ çalışmasının sonucu 32 bin 609 konutun tamamlanacağını daha sonra Aralık ayında ise yaklaşık 4 ila 5 bin civarı konutu vatandaşların iskanına açılacağı belirtildi. İşte haberin ayrıntıları...



Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay'daki Afet Koordinasyon Merkezi'nde, depremin ardından yapılan çalışmalar kapsamında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Buna göre, tarihin en büyük yıkımlarından birine şahitlik ettiklerini kaydeden Masatlı, kentte yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısının 80 bin 323 olduğunu belirtildi.

"Bunların yüzde 88,78'inin yıkımını, yüzde 85'inin de enkaz kaldırmasını gerçekleştirmiş durumdayız." diye konuşan Masatlı, Hatay'da yıkılan 265 tarihi eserden 200'ünün enkazının kaldırıldığını kaydetti. Planlanan konteyner kent rakamının 205 olduğunu, bunların 175'ini hizmete aldıklarını belirtten Masatlı, "Bu hizmete almış olduğumuz 175 konteyner kentimizde şu an itibarı ile 51 bin 293 hane ikamet etmekte. 12 bin 97 de bireysel konteyner dağıttık. Toplam 187 bin 216 kişi konteynerlerde yaşamakta." diye konuştu. Masatlı, ildeki hak sahipliği sayısının 240 bin 157 olduğunu ve bununla ilgili bütün değerlendirmeler ile itiraz süreçlerinin de tamamlandığını belirtti.

ANTAKYA ARAŞTIRMA HASTANESİ AÇILACAK

Hatay'da yapılan kalıcı konut çalışmalarının sürdüğünü ileten Masatlı, şu bilgileri verdi: "AFAD'ın finansmanında ve TOKİ'nin müteahhitliği ile 33 değişik alanda inşaatlarımız devam etmekte. Bu 33 farklı  TOKİ  çalışmasının sonucu 32 bin 609 konutumuz tamamlanacak. Aralık ayında ise yaklaşık olarak 4 ila 5 bin civarı konutu vatandaşlarımızın iskanına açmış olacağız.

AFAD Başkanlığımızın finansmanı ile köy konutlarımız yani kırsalda yapılan konutlarımız da sürüyor. Bu durumla ilgili ihale edilen konut sayısı 6 bin 441'dir. İnşaatı devam eden de 2 bin 27 konuttur. Bununla ilgili şu ana kadar 56 konutumuz teslim edildi. Önümüzdeki ay itibarı ile de 144 konutumuzu da teslim etmiş olacağız." dedi. Defne'de 300 yataklı hastanenin, ameliyathaneleri de dahil hizmette olduğunu kaydeden Masatlı, şunları söyledi: "Antakya Araştırma Hastanemiz 400 yataklı. Burası da aralık ayının 15'i itibarıyla hizmete geçecek. İskenderun'daki 200 yataklı devlet hastanemiz önümüzdeki hafta hizmete girecek. Diğer taraftan, Erzin, Payas ve Altınözü'ndeki devlet hastanelerinin de temelleri atıldı. Kısmet olursa mart itibarıyla buradaki sağlık tesislerimizi de hizmete alacağız. Sağlık personeliyle ilgili herhangi bir sorunumuz yok." dedi.

TOKİ açıkladı! Kahramanmaraş ve Hatay da kalıcı konut çalışmaları devam ediyor...

KAHRAMANMARAŞ'TA 6 BİN 995 KONUTUN İNŞASI DEVAM EDİYOR

AFAD'ın düzenlediği program doğrultusunda, Kahramanmaraş'ta "Baykar Konteyner Kent"i gezildi. Buna göre, AFAD Kahramanmaraş İl Müdürü Tayfun Temur, yaptığı açıklamada, kentte 52 konteyner ile toplam 20 bin 789 adet konteynerin olduğunu söyleyerek 67 bin 479 vatandaşın bu konteynerlerde barındığını belirtti. Konteyner kentlerde kış hazırlıklarına devam ettiklerini belirten Temur; "Bu bağlamda öncelik olarak konteynerlerin üzerlerine branda çekimlerini gerçekleştirdik. 

Kahramanmaraş'ın kuzey ilçelerinde havalar daha soğuk ve kış daha sert geçtiği için tesisatların donmasını engellemek amacıyla izolasyon malzemeleri çekildi. Taşkın ve sel riskine karşı DSİ Bölge Müdürlüğümüzle çalışma yürütüyoruz. Risk gördüğümüz konteyner kentlerde taşkın ve sel riskini önlemeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'ta TOKİ tarafından inşası devam eden toplam 19 bin 418 kalıcı konutun bulunduğunu ifade eden Temur, şunları belirtti: "Kırsalda ise Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüzce yürütülen kırsal konut çalışmaları var. İlimizde ihalesi yapılmış olan 10 bin 342 adet kırsal konut bulunuyor. Bunların 6 bin 995 tanesi inşa edilmekte. Şehrimizde bu ay sonundan itibaren de kalıcı konutların teslimlerine başlayacağız.. Buna göre, kırsal ve şehir merkezlerinde yer alarak TOKİ'leri de katarsak sene sonuna kadar en azından on bin konutu teslim etmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

Samandağ'da yapılacak olan 424 Kalıcı Konut Projesi'ne başlanıyor

TOKİ'den yüzde 25 peşinat ve 96 ay vadeyle 2+1 konut fırsatı!

TOKİ'den Ordu Aybastı'ya 88 konutluk yeni proje müjdesi!

TOKİ'den Denizli'nin bu ilçesine 200 konutluk yeni proje geliyor!


Geri Dön