03 / 05 / 2024

TOKİ Afyonkarahisar Emirdağ Konutları'nda ön talep ne zaman?

TOKİ Afyonkarahisar Emirdağ Konutları'nda ön talep ne zaman?

Afyonkarahisar Emirdağ merkezde belirlenecek yerlere TOKİ tarafından yapılması planlanan evler için haziran ayında ön talebin toplanabileceği bilgisi halk arasında konuşulmaya başladı.



Afyonkarahisar Emirdağ’da alt gelir grubu ve orta gelir grupları için  TOKİ  tarafından 300-400 daire yapılması planlandığı ilçe gündemine oturdu. Emirdağ’da son yıllarda yapımı hızlanan dairelere devlet destekli TOKİ’nin de girmeyi planladığı öğrenildi. Emirdağ merkezde belirlenecek yerlere yapılması planlanan evler için haziran ayında ön talebin toplanabileceği bilgisi halk arasında konuşulmaya başladı. Alt gelir grubundaki vatandaşlar için uzun zamandır beklenen TOKİ haberiyle ilgili resmi makamlardan bir açıklama yapılmazken; önümüzdeki günlerde ön talep toplanacağı bilgisine ulaşıldı


ÜÇ FARKLI ŞEKİLDE ÖDENECEK


TOKİ tarafından yapılan son güncellemeyle farklı ödeme seçeneklerinin sunulmaya başlandığı ve ödemelerde üç farklı alternatif sunulmaya başlandığı öğrenildi. İlk alternatifte peşinat verildikten sonra 180 ay taksit ödenirken; ikinci alternatifte peşinat 216 ay taksit imkanı sunuluyor. Üçüncü alternatifte ise yüzde 20 peşinat alınarak 240 ay vade hakkı tanınıyor. İlk taksit ödemesinin konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlatılması, borç bakiyesinin ve aylık taksitlere, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olana göre zam yapılması öngörülüyor.



Kurtuluş Gazetesi


Geri Dön