12 / 05 / 2024

TOKİ Afyonkarahisar Merkez 2.etapta 255 konut inşa ediyor!

TOKİ Afyonkarahisar Merkez 2.etapta 255 konut inşa ediyor!

Afyonkarahisar Belediyesi'nin talebi doğrultusunda. Toplu Konut idaresi arasında yapılan yazışmalar sonuçlandı. TOKİ, Afyonkarahisar Merkez 2 Etap Toplu Konut Projesini onayladı. Son başvuru tarihi 31 Aralık olarak belirlendi...



Afyonkarahisar Belediyesi'nin talebi doğrultusunda. Toplu Konut idaresi arasında yapılan yazışmalar sonuçlandı. TOKİ, Afyonkarahisar Merkez 2 Etap Toplu Konut Projesini onayladı Afyonkarahisar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Ali Çetinkaya Mahallesi'nde 23 bin 568 metrekare yüzölçümlü 1844 ada 1 parsel üzerinde; Bl (B«Z»4) tip», 2» l brüt 75 metrekare 255 adet konut ile birlikte 24 derslikli ilköğretim okulunun projelendirildiği bildirildi. 


ÖDEME ŞARTLARIDA BELİRLENDİ 

Sadece alt gelir grubunda olan vatandaşların faydalanacağı projenin ödeme şartlarının da belirlendiği ifade edilen açıklamada, başvuru bedeli olarak 4 bin lira ödeme yapacak vatandaşların, kurada hak sahibi olmaları halinde sözleşme sırasında, toplam konut bedelinin yüzde 12'sini yanı 9 bin 80 TL ödeme yapacağı, kalan miktarı ise 533 TL aylık taksitler halinde 180 ay vadede ödeneceği belirtildi. Açıklamada, alt gelir grubuna hitap edecek konutlar için başvuruların 31 Aralık 2014'te sora ereceği başvuruların. Afyonkarahisar Belediyesi'ne yapılacağı ifade edildi. 


KONUTLAR BORÇ BİTENE KADAR DEVREDİLEMEYECEK 

Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup, sözleşme imzalayanların konutlarını, borçlan bitene kadar devredemeyeceği kaydedilen açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: 'Ayrıca sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi İçin ikamet koşulu aranacak olup, kendisinin, eşinin ve çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilecektir. Ayrıca, gerçeğe aykın beyanda bulunulması halinde, kurada hak sahibi olanların konut alma hakları iptal edile çektir. Sözleşme İmzalanmış ise sözleşmeleri feshedilerek, gerekli hallerde ödenen peşinat tutarları ırad kaydedilecek ve ödenen taksit tutarları masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade edilecektir.* (Kocatepe Haber Merkezi) TOKİ, başvuru şartlarını ise şöyle açıkladı: Projeye başvuru yapabiln>ek için. başvuru sahibinin; 1. T.C. vatandaşı olması, 2. Afyonkarahisar il nüfusuna kayıtlı veya merkez ilçe sınırları içerisinde I yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması. 

3. Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması, 4. Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı herhangi bir gayrimenkulun olmaması, (Ancak kat irtifakı veya kat mülkiyeti tesis edilmemiş olan konutlar ile eşi ve/veya velayeti altındaki çocuktan dışında kalan şahıslar ile hisseli gayrimenkulla bu hüküm dışında tutulacaktır.) 5. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak. (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.) 6. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 2.600 TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda. yol. 

vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 2.600 TL. olması gerekmektedir.) Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. 


Afyon Kocatepe Gazetesi


Geri Dön