10 / 05 / 2024

TOKİ Ankara kuralarıyla bugüne kadar 14 bin 854 hak sahibi belirlendi!

TOKİ Ankara kuralarıyla bugüne kadar 14 bin 854 hak sahibi belirlendi!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut TOKİ projeleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 2 Ocak tarihinde başlayan Ankara'daki kuralarda bugüne kadar 14 bin 854 hak sahibi belirlendiğini söyledi.



Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Ömer Bulut, söz konusu projenin ilan edilmesinden yaklaşık bir ay sonra  Ankara  başta olmak üzere 17 şehirde 5 bin 615 konutun temelini attıklarını ve bugün itibarıyla inşaatına başladığımız ve ihale sürecinde olan konut sayısı 31 bini, projesi hazırlanan konut sayısı da 100 bini bulduğunu söyledi.

Açıklamasında TOKİ'nin son 20 senede 1 milyon 170 bin konut rakamına ulaşmasıyla milyonlarca vatandaşı ev sahibi yaptıklarına değinen Ömer Bulut, yatay şehircilik anlayışını esas alan projeleri şehirlere yaydıklarını kaydetti.

TOKİ Ankara kuralarıyla bugüne kadar 14 bin 854 hak sahibi belirlendi!

Ömer Bulut açıklamasında Ankara'da Mamak'tan Sincan'a, Çankaya’dan Altındağ’a birçok ilçemizde dönüşüm projeleri başlatıklarını ve 39 bini kentsel dönüşüm olmak üzere, yaklaşık 95 bin konutu tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim ettiklerini söyledi. TOKİ Başkanı Ömer Bulut başkent Ankara’da şehrin merkezinde 700 bin metrekarelik alanda büyük bir yeşil alan oluşturduklarını da kaydederek, Başkent Millet Bahçesini Ankaralıların hizmetine açtıklarını söyledi. "Mamak en çok proje geliştirdiğimiz, temel attığımız, açılış yaptığımız ve kura çektiğimiz ilçelerimizin başında gelmektedir. Mamak’ta toplamda 15 bin 600 konut ürettik." diyen TOKİ Başkanı Ömer Bulur,  Anayurt-Gülseren başta olmak üzere Yatıkmusluk'ta, Altıağaç, Karaağaç, Hüseyingazi ve Mutlu Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştirdiklerini de kaydetti.


Geri Dön