27 / 04 / 2024

TOKİ Ankara kuralarıyla bugüne kadar 14 bin 854 hak sahibi belirlendi!

TOKİ Ankara kuralarıyla bugüne kadar 14 bin 854 hak sahibi belirlendi!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut TOKİ projeleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 2 Ocak tarihinde başlayan Ankara'daki kuralarda bugüne kadar 14 bin 854 hak sahibi belirlendiğini söyledi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, 2 Ocak tarihinde başlayan başkent Ankara'daki kuralarda bugüne kadar 14 bin 854 hak sahibinin belirlendiğini dile getirerek, Mamak'ta çekilecek kurayla birlikte Ankara'daki konut kuraları tamamlanmış olacağını kaydetti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Ömer Bulut "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi kapsamında, Mamak Belediyesi Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "Mamak TOKİ Kura Çekimi"ne katıldı.

TOKİ Ankara kuralarıyla bugüne kadar 14 bin 854 hak sahibi belirlendi!

Çalışmalarına devam eden Ömer Bulut, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı projesi olan "İlk Evim Arsa" ve "İlk İş Yerim" kampanyasının 13 Eylül 2022 tarihinde başladığını hatırlattı.

Açıklamasında dünyada hiçbir devletin, maliyet ve süre olarak cesaret edemediği bu projeyle milyonlarca vatandaşın ev sahibi olduğunu kaydeden Ömer Bulut, TOKİ olarak ilk etapta 250 bin konut, 1 milyon altyapısı tamamlanmış konut arsası ve 10 bin iş yerinin inşası için çalışmalara hızla başladıklarını dile getirdi.

Kısa zamanda 81 şehirde uygun ve nitelikli arsalar temin ederek, 684 proje geliştirip vatandaşa sunduklarını dile getiren Ömer Bulut, 81 ilden gelen 7 milyonun üzerindeki başvuruyu titizlikle inceleyerek, 5 milyon 57 bin geçerli talebi kuraya dahil ettiklerini kaydetti.


Geri Dön