27 / 04 / 2024

Toki Ankara'da Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ni kuruyor!

Toki Ankara'da Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ni kuruyor!

Toki, 1402 yılında Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt ile Timur arasında yapılan Ankara Savaşı'nın meydana geldiği alanda Yıldırım Beyazıt'm adını yaşatacak dev bir üniversite kampüsü kuruyor...



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 1402 yılında Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt ile Timur arasında yapılan  Ankara  Savaşı'nın meydana geldiği alanda Yıldırım Beyazıt'm adını yaşatacak dev bir üniversite kampüsü kuruyor. Yapımını İzka İnşaat'ın üstlendiği kmpüs tamamlandığında, önemli bir bölümü yabancılar olmak üzere 40 bin öğrenciye eğitim verilecek. Üniversitenin ana kampüsünde,  2 adet doğa bilimleri -l fakültesi, hukuk fakültesi, laboratuvar ve binası ve kafeteryayı inşa edecek olan İzka İnşaat ayrıca, kampüsün çevre düzenlemesi, açık basketbol ve tenis sahaları ile soyunma odalarının yapımını da üstlendi. Selçuklu mimarisi örnek alarak tasarlanan kampüs, Ankara Çubuk'ta kurulacak. 


ENERJİSİNİ KENDİ ÜRETECEK 


Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, kendi enerjisini üretecek şekilde tasarlandı. Kampüsün yüksek noktalarmda rüzgar tribünleri yer alacak. Ayrıca, açık otoparklarda güneş panelleri, yağmur suyundan yararlanmak için su deposu ve su arıtma tesisi bulunacak. 


Eğitim ve sağlıkta varız'


İZKA İnşaat Kurumsal iletişim Koordinatörü Sedef Dugalı, yaptıkları özel binalar ile eğitime verdikleri katkılardan dolayı gurur duyduklarını belirtti. Dugalı, şunları kaydetti: "Eğitim dışında sağlık hizmetlerine de katkı sağlıyoruz, İzmir'de 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi Ar-Ge Eğitim Merkezi inşaatını tamamladık, Gaziantep'te ve Erzincan'da devlet hastaneleri yaptık" dedi. 


Takvim 


Geri Dön