03 / 05 / 2024

TOKİ arsa kura çekimi ne zaman olacak?

TOKİ arsa kura çekimi ne zaman olacak?

TOKİ arsa kura çekimi için geri sayım devam ediyor. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı TOKİ projesinde sosyal konut kuralarının çekilme sürecinin başlaması ile gözler bu kez TOKİ arsa başvuru sonuçlarına çevrilmiş durumda.



TOKİ arsa başvuruları 10 Ekim 2022 ile 15 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılarak tamamlandı. Arsa için başvuru yapanlar TOKİ arsa başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. İşte 2022 TOKİ arsa kura çekimi tarihleri…

TOKİ ARSA KURASI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

TOKİ arsa kura çekimi tarihleri hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak bakanlık açıklamasında, 2023 yılının Mart ayına kadar konut ve arsalar için bütün kuraların etaplar halinde çekileceğinin ve hak sahiplerinin tespit edilmesinin planlandığı belirtildi.

KURA SONRASI ARSA TAHSİS SÜRECİ NASIL OLACAK?

Arsa tahsis bedelinin 1/10'u peşin, geriye kalan ödeme ise 9 yılda tercihe göre aylık ya da yıllık eşit taksitlerle ve faizsiz olarak ödenebilecek.

Taksit ödeme tarihi; peşinat bedeli ödendikten sonra, borçlanma tarihi, sözleşme imza tarihinden itibaren 1 sene sonra başlayacak. Taksitler, peşinat tutarı ödendikten 1 yıl sonra başlayacak ve yıllık taksitler halinde 9 yılda 9 eşit taksitle veya aylık taksitler halinde 108 ayda ödenebilecek. Sözleşme aşamasında aylık ya da yıllık sözleşme tiplerinden sadece biri tercih edilebilecek.

Arsa tahsisi sonrasında tahsis sahibinin yükümlülüklerini yerine getireceğini gösteren noter onaylı taahhütname istenecek.

 


Geri Dön