19 / 05 / 2024

TOKİ arsa kura çekimi ne zaman olacak?

TOKİ arsa kura çekimi ne zaman olacak?

TOKİ arsa kura çekimi için geri sayım devam ediyor. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı TOKİ projesinde sosyal konut kuralarının çekilme sürecinin başlaması ile gözler bu kez TOKİ arsa başvuru sonuçlarına çevrilmiş durumda.



Banka sözleşmesi sonrasında peşinat dekontu, noter onaylı taahhütname gibi belgelerin tesliminden sonra tapu devri ipotekli ve takyitli olarak yapılacak.

Tahsis edilen müstakil arsalar üzerine; arsa tahsis tarihinden itibaren ilk yılda konut inşaatına başlanması, ikinci yılda nüve kısmının tamamlanması zorunlu olacak.

İmar planlarına göre toplu yapılaşmaya uygun olan müşterek taşınmazlar hak sahiplerince bankaya başvuru yapıldığında bu taşınmazlar için diğer başvuru sahipleri ile müşterek müracaat etmiş sayılacak. Kura sonrası bu taşınmazlardaki hak sahipleri de müşterek müracaatları nedeniyle aynı arsa içindeki diğer ortaklarıyla tapu senedinin tarihinden itibaren en geç bir sene içinde konutunu yapmaya başlamaları şarttır. Bununla birlikte önceden tespit edilen plana göre tüm bloklar için zemin kat taban döşeme seviyesini en fazla 2 sene içinde bitirmeleri de şarttır.

Tahsis sahipleri belirtilen inşaat yapma şartlarına uymayı peşinen kabul etmiş sayılıyor.

Bu şarta uymayanlara tahsis edilen arsalar, hiçbir hüküm alınmasına ihtiyaç duyulmadan ödemiş olduğu bir bedel varsa %10'u kesilerek kalan meblağ ödenerek geri alınacak.

En düşük emekli aylığı ne kadar olacak? Refah payı ne değiştirecek? İşte son durum…

1250 lira Aile Destek Ödemesi nasıl alınır?

Tüm emeklilerin hesaplarına en az 2 bin 200 TL yatacak!


Geri Dön